Στο κομμάτι της "υποενοικίασης" μπαίνει η Airbnb
Στο κομμάτι της "υποενοικίασης" μπαίνει η Airbnb

Στο κομμάτι της "υποενοικίασης" μπαίνει η Airbnb

Σε νέα σελίδα στον ιστότοπό της θα περιλαμβάνει τα λεγόμενα "φιλικά προς την Airbnb κτίρια" που επιτρέπουν στους ενοικιαστές να φιλοξενούν όπως κάνουν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Ειρήνη Θεοφανίδου
01.12.2022

Με μεγάλους ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και εταιρίες διαχείρισης συνεργάζεται η πλατφόρμα βραχυχρόνιας ενοικίασης Airbnb, με σκοπό να συμπεριλάβει στις λίστες της διαμερίσματα σε "φιλικά" προς την εταιρεία κτίρια που επιτρέπουν στους ενοικιαστές να προσφέρουν υπηρεσίες υποενοικίασης.

Οπως ανακοίνωσε σε μια νέα σελίδα στον ιστότοπό της θα περιλαμβάνει τα λεγόμενα φιλικά προς την Airbnb κτίρια, τα οποία θα δίνουν στους ενοικιαστές τη δυνατότητα να φιλοξενούν στα διαμερίσματά τους όπως μπορούν να κάνουν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Συνήθως, τα ενοικιαζόμενα κτίρια απαγορεύουν στους ενοικιαστές να υπεκμισθώνουν για βραχυχρόνια μίσθωση. 

Αρχικά, η Airbnb παρουσιάζει 175 πολυκατοικίες σε περισσότερες από 25 μεγάλες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Ατλάντα, Ντάλας, Χιούστον, Ντένβερ, Σιάτλ και Φοίνιξ. 

Η πλατφόρμα θα βοηθήσει τους ενοικιαστές να φιλοξενούν και θα βοηθήσει τα κτίρια να προσελκύσουν ενοικιαστές που μπορεί να θέλουν να φιλοξενούν μέσω της πλατφόρμας. 

Δεδομένου του πόσο αυξήθηκαν τα ενοίκια τα τελευταία χρόνια, μαζί με τις τιμές των κατοικιών και άλλους φόρους, οι ενοικιαστές αναζητούν όλο και περισσότερο τρόπους να συμπληρώσουν τα εισοδήματά τους για να κάνουν τις μηνιαίες πληρωμές τους. Τα ενοίκια αρχίζουν να σταθεροποιούνται, αλλά εξακολουθούν να είναι αυξημένα κατά 10% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με το Apartment List. Πέρυσι, τα ενοίκια αυξήθηκαν περισσότερο από 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 

Η νέα σελίδα στον ιστότοπο της Airbnb θα προσφέρει επίσης μια αριθμομηχανή που θα δείχνει πόσα χρήματα μπορεί να βγάλει ο ενοικιαστής ανά μήνα. Ο υπολογισμός αλλάζει ανάλογα με τον αριθμό των υπνοδωματίων και τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που επιτρέπει το κάθε κτίριο, καθώς και με τα πιθανά ζητούμενα ενοίκια, δεδομένων των ανέσεων του κτιρίου. 

Αξίζει, να σημειωθεί ότι εταιρείες όπως η Equity Residential, η UDR καθώς και η Greystar, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης διαμερισμάτων στις ΗΠΑ, είναι μεταξύ των σημαντικότερων ονομάτων που προσφέρουν διαμερίσματα με προνόμια φιλοξενίας στη νέα πλατφόρμα Airbnb.