Σκοτώθηκε ο Ρουμάνος μεγιστάνας ακινήτων Νταν Πετρέσκου
Σκοτώθηκε ο Ρουμάνος μεγιστάνας ακινήτων Νταν Πετρέσκου

Σκοτώθηκε ο Ρουμάνος μεγιστάνας ακινήτων Νταν Πετρέσκου

Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους developers στη Ρουμανία
RE+D magazine
06.10.2021

Ο Ρουμάνος μεγιστάνας ακινήτων Νταν Πετρέσκου (68), η σύζυγός του, ο γιος του και πέντε φίλοι τους σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα στο Μιλάνο το απόγευμα της Κυριακής, αφού το μονοκινητήριο αεροσκάφος που οδηγούσε συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση

Το αεροσκάφος, Pilatus Pc-12, συνετρίβη σε ένα άδειο κτίριο γραφείων κοντά στο αεροδρόμιο του Μιλάνου. Σύμφωνα με ρουμανικά μέσα ενημέρωσης η  οικογένεια του Πετρέσκου και οι φίλοι τους κατευθύνονταν προς τη Σαρδηνία, όπου ο επιχειρηματίας είχε ένα μεγάλο αρχοντικό.

 Σχεδόν άγνωστος στο κοινό, ο Dan Petrescu ήταν ένας από τους πλουσιότερους μεγιστάνες ακινήτων στη Ρουμανία, σύμφωνα με τον Ziarul Financiar. Ήταν επιχειρηματικός συνεργάτης του Ρουμάνου δισεκατομμυριούχου Ion Tiriac για τον οποίο οργάνωνε το τουρνουά τένις στη Μαδρίτη.

 Ο Πετρέσκου έλεγχε μεγάλες εκτάσεις γης στο βόρειο Βουκουρέστι, αλλά και στη χώρα. Χρησιμοποίησε τη γη του για να αναπτύξει μεγάλους εμπορικούς χώρους για αλυσίδες λιανικής όπως Metro, Real (Auchan) και Jumbo, τα οποία αργότερα πουλούσε σε αυτές τις εταιρείες σε συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν έδωσε ποτέ συνεντεύξεις και υπάρχουν πολύ λίγες φωτογραφίες μαζί του. Σύμφωνα με τα μέσα, προτιμούσε να οδηγεί λιτά αυτοκίνητα και γενικότερα προσπαθούσε να μην ξεχωρίζει.

Ζούσε στο Μόντε Κάρλο και πραγματοποίησε τις επενδύσεις του στη Ρουμανία κυρίως μέσω υπεράκτιων εταιρειών. 

ΠΗΓΗ: romania-insider