"Τρέχει" η διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό
"Τρέχει" η διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό

"Τρέχει" η διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό

Έως την Παρασκευή η έγκριση της δημοπράτησης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου.
RE+D magazine
11.10.2022

Στο τελικό στάδιο προχωράει το θέμα της δημοπράτησης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού, που από κοινού με τις νέες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες στο μεγάλο project της "Διπλής Ανάπλασης" σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Τις επόμενες ημέρες οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, θα παραλάβουν από το τεχνικό συμβούλιο του Υπουργείου Υποδομών, την έγκριση για τη δημοπράτηση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου με τη μέθοδο του άρθρου 50 του νόμου 4412 και μέχρι την Παρασκευή θα ανέβει στην ημερήσια διάταξη της οικονομικής επιτροπής του Δήμου η "έγκριση δημοπράτησης του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού".

 

Είναι χαρακτηριστικό πως τα φύλλα δημοπράτησης που περιλαμβάνουν αναλυτικά τους όρους της διαδικασίας, έχουν ήδη συγγραφεί κι όλα δείχνουν απόλυτα έτοιμα για την έναρξη της δημοπράτησης της νέας ποδοσφαιρικής αρένας που θα φιλοξενήσει τα επόμενα χρόνια τον Παναθηναϊκο.

 

Η δημοπράτηση του γηπέδου θα κρατήσει συνολικά χρόνο μέχρι να προκύψει προς το τέλος Οκτωβρίου 2023 ο ανάδοχος που θα αναλάβει την κατασκευή του νέου γηπέδου. 


Τα δε έργα (βάσει σχεδιασμού) θα ξεκινήσουν στο τελευταίο δίμηνο του 2023, με ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός 36 μηνών, δηλαδή προς τους τελευταίους μήνες του 2026.