Επισπεύδονται οι υπογραφές για το "σπίτι" του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό
Επισπεύδονται οι υπογραφές για το "σπίτι" του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

Επισπεύδονται οι υπογραφές για το "σπίτι" του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για υπογραφές μέχρι τον Ιούλιο
RE+D magazine
03.04.2023

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς το έργο της «Διπλής Ανάπλασης», στην περιοχή του Βοτανικού.

Έπειτα από τη διασφάλιση των χρημάτων που απαιτούνται για το σύνολο του πρότζεκτ (νέα ποδοσφαιρική αρένα, εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, συνοδά έργα υποστήριξης κι ανάπλασης), τις διμερείς και πολυμερείς συμβάσεις ανάμεσα σ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και την ανάδειξη της κολοσσιαίας κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡΑ, ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίου ως προσωρινού αναδόχου ανέγερσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου, το επόμενο μεγάλο βήμα προς την έναρξη των έργων ανέγερσης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου είναι πλέον η υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στη δημοτική αρχή της Αθήνας και την κοινοπραξία.

Επ’ αυτού, μολονότι η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για υπογραφές μέχρι τον Ιούλιο, η όλη διαδικασία είναι πια απολύτως εφικτή να έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος Μαΐου.

Την περασμένη εβδομάδα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αθηναίων ενέκρινε και το δεύτερο σκέλος της εισήγησης της Επιτροπής Διαγωνισμού για τον ανάδοχο του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Πιο αναλυτικά, στο 23ο θέμα της ημερήσιας διάταξης υπερψηφίστηκε «...λήψη απόφασης για την έγκριση του 2ου Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, της ανοικτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων έργου άνω των ορίων του Ν.4412/2016 με αξιολόγηση μελέτης και κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμή σύμφωνα με το άρθρο 50 του Ν.4412/2016, για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ» προϋπολογισμού 123.000.000 ευρώ με ΦΠΑ 24% (εκ των οποίων τα 3.000.000 ευρώ σε προαίρεση), που αφορά σε αποδοχή προσφοράς και στην ανάδειξη προσωρινού αναδόχου».

Ο φάκελος με την προσφορά της κοινοπραξίας των τριών εταιρειών που εγκρίθηκε απ’ όλες τις επιτροπές του Δήμου Αθηναίων και οι όροι της επικείμενης σύμβασης που θα συνάψει η δημοτική αρχή της Αθήνας με το ανάδοχο σχήμα, θα περάσουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο αφού μελετήσει όλα τα στοιχεία και τα εγκρίνει, θα «επιστρέψει» όλο το «πακέτο» μέχρι το πρώτο δεκαήμερο Μαΐου στον Δήμο Αθηναίων, για να ετοιμάσει την τελική σύμβαση και να πέσουν οι υπογραφές ως το τέλος Μαΐου.

Όπερ σημαίνει πως με το που υπογραφεί η σύμβαση, αρχίζει κι επίσημα το έργο ανέγερσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου, με ορίζοντα αποπεράτωσης 36 μηνών. Κάτι που σημαίνει, πως εάν τηρηθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ο Παναθηναϊκός θα είναι σε θέση να «μετακομίσει» πλέον στον Βοτανικό πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2026/27.