Στη Βενετία το πρώτο ευρωπαϊκό World Built Environment Forum
Στη Βενετία το πρώτο ευρωπαϊκό World Built Environment Forum

Στη Βενετία το πρώτο ευρωπαϊκό World Built Environment Forum

Η πρώτη Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής του RICS θα πραγματοποιηθεί στο Procuratie Vecchie, στις 19 & 20 Οκτωβρίου
RE+D magazine
13.07.2023

Στο Procuratie Vecchie, ένα ιστορικό ορόσημο στην Piazza San Marco της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο World Built Environment Forum Europe του RICS, στις 19 & 20 Οκτωβρίου 2023.

Με θέμα “Decarbonising Europe’s built environment: a sustainable approach for people, planet and profit”, ηγέτες του κλάδου θα συναντηθούν για να συζητήσουν θέματα κρίσιμης σημασίας και να διαμορφώσουν τελικά το μέλλον του επαγγέλματος και την επίδρασή του στο δομημένο και το φυσικό περιβάλλον.

Σε διάστημα 2 ημερών, οι συμμετέχοντες θα θέσουν τις βάσεις για την αποτελεσματική απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα του ευρωπαϊκού δομημένου περιβάλλοντος και των βιώσιμων επενδυτικών πρακτικών, εν μέσω μιας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης που επηρεάζει την πρακτική του κλάδου και την έννοια του business-as-usual. Στο επίκεντρο καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης η ατζέντα ESG.

Η εκδήλωση World Built Environment Forum Europe πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Generali Real Estate και φιλοξενείται στο Procuratie Vecchie, το οποίο αποτελεί παράδειγμα βέλτιστης ανακαίνισης κτισμάτων πολιτιστικής κληρονομιάς, με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας. Η αποκατάσταση του Procuratie Vecchie έγινε από την Generali Real Estate. Το έργο ανατέθηκε στην David Chipperfield Architects Milan, που επιλέχθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό για την ανακαίνιση και την ανάδειξη του κτιρίου, με σεβασμό της μοναδικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του. Σήμερα, το Procuratie Vecchie είναι το νέο σπίτι του The Human Safety Net.

Το World Built Environment Forum Europe είναι μία από τις επίσημες παράλληλες εκδηλώσεις της  Biennale della Sostenibilità, η οποία προωθείται και διοργανώνεται από το Venice Sustainability Foundation παράλληλα με την μπιενάλε Αρχιτεκτονικής. 

Η πρώτη έκδοση της Biennale della Sostenibilità, που πραγματοποιείται στη Βενετία από την 1η Ιουνίου έως τις 25 Νοεμβρίου 2023, τοποθετεί στο επίκεντρο της συζήτησης την τεχνολογική και περιβαλλοντική επιτυχία του συστήματος MOSE, το οποίο από το 2020 προστατεύει αποτελεσματικά την πόλη από ακραία παλιρροϊκά φαινόμενα, διατηρώντας παράλληλα μια ισορροπία με το ευαίσθητο οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας.

"Η εκδήλωση, την οποία διοργανώνει το RICS, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να συζητήσουμε για τον αντίκτυπο που έχουν οι καινοτόμες υποδομές στην επικράτειά μας. Χάρη στον σύστημα MOSE, που προστατεύει τη λιμνοθάλασσα από τις επιπτώσεις της παλίρροιας, η Βενετία μπορεί πλέον να σχεδιάσει πιο διεξοδικά την κοινωνικο-οικονομική της ανάπτυξη. Για να εμβαθύνουμε αυτήν την πτυχή, αφιερώσαμε την πρώτη έκδοση της «Biennale della Sostenibilità», η οποία πραγματοποιείται φέτος, για να παρουσιάσουμε το σύστημα MOSE και να συζητήσουμε σχετικά με αυτό με διεθνείς επαγγελματίες και με μια σειρά από τοπικούς και παγκόσμιους ενδιαφερόμενους», δήλωσε ο Alessandro Costa, Γενικός Διευθυντής του Venice Sustainability Foundation.

Το World Built Environment Forum αποτελεί το όχημα για την ανταλλαγή απόψεων του Royal Institution for Chartered Surveyors (RICS). Διευκολύνει τη συζήτηση για τα κύρια ζητήματα που αντιμετωπίζει το δομημένο και φυσικό περιβάλλον και παρουσιάζει τις καλύτερες σκέψεις και πρακτικές, από όπου κι αν προέρχονται. Με κορυφαία σκέψη και διορατικότητα, το WBEF ελπίζει να εμπνεύσει και να υποστηρίξει τις κορυφαίες πρακτικές στον κλάδο.

Το RICS World Built Environment Forum Europe είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ένα ευρύ φάσμα συνεργατών που στηρίζουν τη διοργάνωσή του. 

Το RE+D Magazine στηρίζει για μια ακόμα χρονιά το γεγονός ως media partner.  

Για πληροφορίες και εγγραφές: WBEF