Σε "ετοιμότητα" οι μηχανικοί για τα έργα αποκατάστασης σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα και Έβρο
Σε "ετοιμότητα" οι μηχανικοί για τα έργα αποκατάστασης σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα και Έβρο

Σε "ετοιμότητα" οι μηχανικοί για τα έργα αποκατάστασης σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα και Έβρο

Επιστολή της ΠΕΣΕΔΕ προς την ηγεσία του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, τον CEO της ΚΤΥΠ Α. Γιάνναρη και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
RE+D magazine
29.03.2024

Με επιστολή της προς την ηγεσία του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, τον Δ/νοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ, Α. Γιάνναρη και την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών η Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ) χαιρετίζει την απόφασή υλοποίησης των μικρών και μεγάλων έργων αποκατάστασης των ζημιών, που προκάλεσαν οι θεομηνίες στις περιοχές της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας και του Έβρου.

Οπως λέει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η ΠΕΣΕΔΕ "παρακολουθεί τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου και χαιρετίζει την απόφαση να έχετε ένα ευρύτερο και κυρίως πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση των μικρών και μεγάλων έργων αποκατάστασης των ζημιών, που προκάλεσαν οι θεομηνίες στις περιοχές της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας και του Έβρου".

Σύμφωνα με την Ένωση "είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το εγχείρημα είναι τεράστιο και κρίσιμης σημασίας. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να εξαιρεθεί οποιοδήποτε τμήμα του τεχνικού κόσμου. Οι εργοληπτικές επιχειρήσεις, όλων των κατηγοριών και τάξεων, των περιοχών δηλώνουν έτοιμες και ικανές να συνδράμουν στην εθνική αυτή προσπάθεια. Εξάλλου, αυτές οι ίδιες οι εργοληπτικές επιχειρήσεις έχουν ήδη συνδράμει με τον εξοπλισμό και το προσωπικό τους στις προσπάθειες πρόληψης αλλά και της πρώτης αντιμετώπισης των καταστροφών, που έχουν προκαλέσει οι πυρκαγιές και οι θεομηνίες. Η ΠΕΣΕΔΕ σας κοινοποιεί λίστα εργοληπτικών επιχειρήσεων, που είναι στην άμεση διάθεσή σας".