Πέντε έργα πολυτελών κατοικιών σχεδιασμένα από τη βιομηχανία των αυτοκινήτων
Πέντε έργα πολυτελών κατοικιών σχεδιασμένα από τη βιομηχανία των αυτοκινήτων

Πέντε έργα πολυτελών κατοικιών σχεδιασμένα από τη βιομηχανία των αυτοκινήτων

Στροφή στην αγορά ακινήτων πραγματοποιούν διεθνείς εταιρείες αυτοκινήτων
Βάλια Πολίτη
21.06.2023

Μάρκες πολυτελών αυτοκινήτων, όπως η Bentley, η Bugatti, η Aston Martin και η Porsche, κάνουν τη μετάβαση σε πολυτελείς κατοικίες. Το Dezeen συγκέντρωσε και παρουσιάζει πέντε οικιστικά projects που σχεδιάστηκαν από εταιρείες αυτοκινήτων.

Τον περασμένο μήνα η Bugatti αποκάλυψε την πρώτη της οικιστική ανάπτυξη στο Ντουμπάι. Ο πύργος είναι η αποτέλεσμα της πρόσφατης στροφής από μάρκες πολυτελών αυτοκινήτων, οι οποίες πλέον αναπτύσσουν μια σειρά από πολυτελή διαμερίσματα και σπίτια. Κάθε ένα από τα κτίρια κατοικιών έχει μοναδικές λεπτομέρειες, που τοποθετούν τα βραβευμένα οχήματα στο επίκεντρο των κατοικιών.

 

Porsche Design Tower Miami USA.png

Porsche Design Tower Miami, ΗΠΑ, από την Porsche και την Dezer Development

Η γερμανική μάρκα αυτοκινήτων Porsche συνεργάστηκε με την Dezer Development για να δημιουργήσει το πρώτο της έργο οικιστικών ακινήτων Porsche Design Tower Miami, το οποίο άνοιξε το 2017.

Ο ουρανοξύστης 60 ορόφων περιέχει αυτοματοποιημένους ανελκυστήρες αυτοκινήτων που επιτρέπουν στους κατοίκους να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους στα διαμερίσματά τους και ένα θυρωρείο οχημάτων που προσφέρει τακτική συντήρηση του αυτοκινήτου, αλλαγή ελαστικών και πλύσιμο.

Η Porsche κατασκευάζει τώρα επιπλέον ένα πύργο ξενοδοχείων και γραφείων στη Στουτγάρδη, τον Porsche Design Tower Stuttgart.

 

Bentley Residences USA.png

Bentley Residences, ΗΠΑ, από τους Sieger Suarez Architects, Bentley και Dezer Development

Σε συνεργασία με την Dezer Development, της Bentley και της Sieger Suarez Architects οδήγησε στη δημιουργία ενός ουρανοξύστη, ο οποίος αποτελεί το πρώτο επώνυμο οικιστικό έργο της εταιρείας αυτοκινήτων. Το κτίριο θα βρίσκεται σχεδόν δίπλα στο Porsche Design Tower Miami, ενώ και οι δύο μάρκες ανήκουν στον Όμιλο Volkswagen.

Ο ουρανοξύστης 61 ορόφων, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026, θα διαθέτει έναν ανελκυστήρα αυτοκινήτων που θα μεταφέρει τους κατοίκους με τα αυτοκίνητά τους από το ισόγειο στα διαμερίσματά τους.

 

Bugatti Residences UAE.png

Bugatti Residences, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από τους Bugatti και Binghatti

Η γαλλική εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων Bugatti αποκάλυψε πρόσφατα σχέδια για την πρώτη της προσπάθεια στην οικιστική ακίνητη περιουσία – έναν αυλακωτό ουρανοξύστη 42 ορόφων στο Ντουμπάι, που θα περιέχει 171 διαμερίσματα και 11 ρετιρέ με κυρτά μπαλκόνια.

Ο οικιστικός πύργος, ο οποίος αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον τοπικό κατασκευαστή Binghatti, θα έχει δύο ανελκυστήρες αυτοκινήτων από γκαράζ σε ρετιρέ, παρόμοιους με το Bentley Residences, επιτρέποντας στους κατοίκους να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους απευθείας στα σπίτια τους.

 

Sylvan Rock USA.png

Sylvan Rock, ΗΠΑ, από τους S3 Architecture και Aston Martin

Το Sylvan Rock είναι ένα σπίτι από μαύρο κέδρο στην κοιλάδα Hudson της Νέας Υόρκης, με πολυεπίπεδη μεταλλική οροφή που μιμείται το γύρω βραχώδες τοπίο, το οποίο σχεδιάστηκε από το αμερικανικό στούντιο S3 Architecture και τη βρετανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων Aston Martin.

Το σπίτι είναι το πρώτο έργο που σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Automotive Galleries and Lairs της Aston Martin, την οποία η εταιρεία ξεκίνησε το 2019 για τους πελάτες να σχεδιάζουν ειδικά γκαράζ και σπίτια που αναδεικνύουν τα πιο πολυτιμότερα οχήματά τους.

 

Aston Martin Residences USA.png

Aston Martin Residences, ΗΠΑ, από τους David Adjaye και Aston Martin

Η Aston Martin συνεργάστηκε επίσης με τον Βρετανο-Γκανέζο αρχιτέκτονα David Adjaye για να σχεδιάσει πέντε διαμερίσματα στον ουρανοξύστη Adjaye's 130 William στο Μανχάταν, καθώς και SUV περιορισμένης έκδοσης για τους κατοίκους.

Τα πέντε Aston Martin Residences θα βρίσκονται στον 59ο και 60ο όροφο του πύργου ύψους 244 μέτρων -ο οποίος είναι ακόμη υπό κατασκευή- και θα διαφοροποιούνται από τα άλλα διαμερίσματα της ανάπτυξης, χάρη σε έπιπλα, φινιρίσματα και διακοσμητικά που θα παρέχονται από την Aston Martin Home Collection.


Πηγή: Dezeen