Νέα γραφεία στη Φρανκφούρτη ανοίγει η Blackstone
Νέα γραφεία στη Φρανκφούρτη ανοίγει η Blackstone

Νέα γραφεία στη Φρανκφούρτη ανοίγει η Blackstone

Η εταιρεία μίσθωσε συνολικά 1.300 τ.μ στο Omniturm στην οικονομική περιοχή της πόλης.
RE+D magazine
23.03.2023

Γραφεία συνολικής επιφάνειας 1.300 τ.μ στο Omniturm της Commerz Real στην οικονομική περιοχή της Φρανκφούρτης μίσθωσε ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος Blackstone.

Η Blackstone αποτελεί έναν κορυφαίο "παίχτη" του κλάδου των Γερμανικών ακινήτων έχοντας συμμετάσχει σε συναλλαγές αξίας άνω των €17 εκατ. έως σήμερα.

Ο Jon Gray, Πρόεδρος και COO της Blackstone, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ανοίγουμε ένα νέο γραφείο στη Φρανκφούρτη και επεκτείνουμε την παρουσία μας στη Γερμανία. Η Γερμανία είναι μια οικονομική δύναμη, μια εξαιρετική χώρα για επιχειρηματική δραστηριότητα και ανυπομονούμε να επενδύσουμε εδώ για πολύ καιρό ακόμα».

Οι τρέχουσες επενδύσεις της Blackstone στη Γερμανία περιλαμβάνουν τη Leica και τη Schenck Process. Στο παρελθόν, η εταιρεία επένδυσε στο Scout24, στο Gerresheimer, καθώς και στο Meerwind, το πρώτο ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη χώρα.

Η εταιρεία έχει επίσης σημαντικές επενδύσεις σε γερμανικά ακίνητα, ιδιαίτερα στον κλάδο των logistics και εμπορικά ακίνητα, όπου οι τρέχουσες επενδύσεις της ανέρχονται σε περίπου €7 δισ. από ίδια κεφάλαια.

Αξιοσημείωτα παραδείγματα περιλαμβάνουν το Messeturm στη Φρανκφούρτη καθώς και το Sumatrakontor στο HafenCity του Αμβούργου. Μέσω της πιστωτικής της δραστηριότητας, η Blackstone έχει παράσχει χρηματοδότηση ύψους €5,6 δισ. στην περιοχή DACH, συμπεριλαμβανομένης της TK Elevator, πρώην τμήμα της ThyssenKrupp.