Φοιτητικές εστίες στην Ξάνθη ετοιμάζει η Premia Properties
Φοιτητικές εστίες στην Ξάνθη ετοιμάζει η Premia Properties

Φοιτητικές εστίες στην Ξάνθη ετοιμάζει η Premia Properties

Οι σχετικές εργασίες ανακαίνισης του ακινήτου αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2023.
RE+D magazine
20.12.2022

Tην υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση ενός αυτοτελούς ακινήτου στην Ξάνθη ανακοίνωσε η PREMIA PROPERTIES

Το ακίνητο θα ανακαινιστεί πλήρως προκειμένου οι μεν όροφοι να μετασκευαστούν σε φοιτητικές κατοικίες, το δε ισόγειο να λειτουργήσει σαν κατάστημα. Οι σχετικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2023.

Το ακίνητο, συνολικού εμβαδού 5.250 τ.μ., βρίσκεται στο κέντρο της Ξάνθης, και θα περιλαμβάνει 105 επιπλωμένα διαμερίσματα επιφάνειας από 22 τ.μ. μέχρι 53 τ.μ., ισόγειο κατάστημα επιφάνειας 720 τ.μ., και υπόγειο χώρο στάθμευσης επιφανείας 1.050 τ.μ.

Είναι μισθωμένο στην εταιρεία Hamlet με υπογεγραμμένη 20ετή μίσθωση και τα συνολικά ετήσια έσοδα μόνο από την μίσθωση των κατοικιών προβλέπεται οτι θα ανέλθουν σε €300.000 ενώ αναμένεται και πρόσθετο εισόδημα από την εκμετάλλευση του μη οικιστικού τμήματος του κτιρίου. 

Σημειώνεται οτι στην Ξάνθη λειτουργούν οι Πολυτεχνικές σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Θράκης στις οποίες φοιτούν γύρω στους 4000 φοιτητές.

Η εταιρεία Hamlet ήδη διαχειρίζεται τρεις φοιτητικές εστίες ιδιοκτησίας της Premia Properties και συνολικής δυναμικότητας 153 δωματίων στην Αθήνα, την Πάτρα, και την Θεσσαλονίκη  με υπογεγραμμένες μισθώσεις διάρκειας 20 ετών οι οποίες αποφέρουν ετήσια έσοδα ύψους €640.000.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος της PREMIA PROPERTIES δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που η PREMIA PROPERTIES προχώρησε στην δεύτερη συναλλαγή εντός του 2022 στον κλάδο των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων. Το όραμά μας είναι η ανάπτυξη και λειτουργία στην Ελλάδα φοιτητικών κατοικιών αντάξιων με αυτές που λειτουργούν με επιτυχία σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στέγασης στους φοιτητές της χώρας».