Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσπασης του κλάδου ακινήτων της "ΚΛΜ"
Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσπασης του κλάδου ακινήτων της "ΚΛΜ"

Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσπασης του κλάδου ακινήτων της "ΚΛΜ"

Πώς προχωρά η απορρόφηση με την Intracom Properties.
RE+D magazine
01.11.2023

Το "πράσινο φως" στο σχέδιο διάσπασης του κλάδου ακινήτων της εταιρείας άναψαν οι μέτοχοι της Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας.

Το σχέδιο αφορά σε ακίνητα που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στην, 100% θυγατρική της Εταιρείας, εταιρεία με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «K.Λ.M. A.T.E.» με απορρόφηση του εν λόγω κλάδου από την Εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη θα απορροφηθεί από την Intracom Properties, τον βραχίονα ακινήτων του ομίλου Intracom, συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη, μετά τη Δημόσια Πρόταση της Intracom που απέκτησε το 87,7% των μετοχών της, αξιοποιώντας την ως «όχημα» για είσοδο της Intracom Properties στο ΧΑ.

Πρόθεση του ομίλου Intracom, με βάση το στρατηγικό σχεδιασμό του, είναι η αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων του και της θυγατρικής της, Κ.Λ.Μ. Α.Τ.Ε., σε συνέργεια με το αντίστοιχο χαρτοφυλάκιό του. Τα πιο εμπορικά ακίνητα και οικόπεδα μπορεί να παραμείνουν στον όμιλο Intracom ως επενδυτικά ακίνητα, και τα λιγότερο εμπορικά/αξιοποιήσιμα να βγουν στο... σφυρί μαζεύοντας κεφάλαια τα οποία θα κατευθυνθούν για μείωση του δανεισμού και σαφέστατα νέες επενδύσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία τα ακίνητα θα αξιολογηθούν και για κάθε ένα θα επιλεγεί η βέλτιστη στρατηγική για μεγιστοποίηση της αξίας τους. Οπως αναφέρει η εισηγμένη στα αποτελέσματα 6μηνου 2023 6μήνου 2023, τα εισοδήματα από τη μίσθωση ακινήτων ανήλθαν σε €654.648.