Δάνειο $250 εκατ. εξασφάλισε για έργο μικτής χρήσης η Red Apple Real Estate
Δάνειο $250 εκατ. εξασφάλισε για έργο μικτής χρήσης η Red Apple Real Estate

Δάνειο $250 εκατ. εξασφάλισε για έργο μικτής χρήσης η Red Apple Real Estate

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων ανήκει στον ομογενή John Catsimatidis και το συνολικό project εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα $400 εκατ.
Ειρήνη Θεοφανίδου
24.01.2023

Η Red Apple Real Estate, η εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων του ομογενή Τζον Κατσιματίδη που θα αναπτύξει το έργο μικτής χρήσης The Residences στο 400 της Central Avenue, ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει κατασκευαστικό δάνειο $252 εκατ.

Η ανάπτυξη μικτής χρήσης των 46 ορόφων σε μια τοποθεσία 2,3 στρεμμάτων στο 400 Central Avenue στο κέντρο του St. Pete (Αγία Πετρούπολη) θα περιλαμβάνει 301 κατοικίες που κυμαίνονται από γκαρσονιέρες έως διαμερίσματα τεσσάρων υπνοδωματίων μαζί με χώρους γραφείων κατηγορίας Α συνολικής επιφάνειας 40.000 τετραγωνικών ποδιών και εμπορικούς χώρους στο ισόγειο επιφάνειας 25.000 τετραγωνικών ποδιών.

400CentralAvenue2.jpg
Το κατασκευαστικό δάνειο χορηγείται από την Τράπεζα OZK, έναν από τους μεγαλύτερους δανειστές στον κατασκευαστικό κλάδο της χώρας.  «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Τράπεζα OZK, καθώς είναι ηγέτης στη χρηματοδότηση ακινήτων σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε ο John Catsimatidis Sr., ιδρυτής της Red Apple Real Estate.

«Βλέπουν την ίδια ευκαιρία όπως κι εμείς στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης – μια ακμάζουσα περιοχή που βρίσκεται στον κόλπο της Τάμπα- η οποία έχει πληθώρα εστιατορίων, καταστημάτων και μουσείων». Με την ολοκλήρωση, το The Residences at 400 Central θα είναι το ψηλότερο κτίριο στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης καθώς και το ψηλότερο οικιστικό συγκρότημα στη δυτική ακτή της Φλόριντα. Το συνολικό κόστος του έργου ξεπερνά τα $400 εκατ. και η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025.