Αντιπλημμυρικό έργο €715.434 στον δήμο Καισαριανής
Αντιπλημμυρικό έργο €715.434 στον δήμο Καισαριανής

Αντιπλημμυρικό έργο €715.434 στον δήμο Καισαριανής

Παράλληλα, θα δημιουργηθούν ζώνες στάθμευσης οχημάτων, καθώς με την ανάπλαση των πεζοδρομίων θα μετατοπισθούν τα ρείθρα της δεξιάς πλευράς της ανόδου του δρόμου.
RE+D magazine
17.05.2023

Στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος προχωρά ο δήμος Καισαριανής, πρόκειται για αντιπλημμυρικό έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και έργα ανάπλασης στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 715.434 ευρώ και αφορά στην οδό Γρηγορίου Θεολόγου. Πρόκειται για τροποποίηση του υφιστάμενου δικτύου ομβρίων και ενίσχυσή του με επιπλέον φρεάτια υδροσυλλογής στα σημεία εκείνα όπου έχει διαπιστωθεί συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερών, καθώς και για παρεμβάσεις σε κάθετους δρόμους.

Ωστόσο, πέρα των αποχετευτικών εργασιών, το έργο περιλαμβάνει και συνολική ανάπλαση της κεντρικής οδού. Σε αυτό προβλέπεται νέα ασφαλτόστρωση, ανακατασκευή των πεζοδρομίων με οδεύσεις για ΑμεΑ και διαβάσεις πεζών, περαιτέρω ενίσχυση του οδοφωτισμού με τοποθέτηση φωτιστικών νέας τεχνολογίας, καθώς και τόνωση του πρασίνου με νέες φυτεύσεις.

Τέλος, θα δημιουργηθούν ζώνες στάθμευσης οχημάτων, καθώς με την ανάπλαση των πεζοδρομίων θα μετατοπισθούν τα ρείθρα της δεξιάς πλευράς της ανόδου του δρόμου.