Στον Ιρανοκαναδό επιχειρηματία Alexander Haditaghi το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας
Στον Ιρανοκαναδό επιχειρηματία Alexander Haditaghi το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας

Στον Ιρανοκαναδό επιχειρηματία Alexander Haditaghi το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας

Αναδείχθηκε πλειοδότης, στην ηλεκτρονική δημοπρασία μέσω του ιστότοπου www.e-publicrealestate.gr του ΤΑΙΠΕΔ.
RE+D magazine
22.12.2021

Ο Ιρανοκαναδός επιχειρηματίας Alexander Haditaghi αναδείχθηκε πλειοδότης, στην ηλεκτρονική δημοπρασία με δικαίωμα αντιπροσφορών, μέσω του ιστότοπου www.e-publicrealestate.gr του ΤΑΙΠΕΔ.

Το τίμημα διαμορφώθηκε στα €18,5 εκατ. 

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η ηλεκτρονική δημοπρασία δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον προσφορών και διαφάνειας, με την τελική προσφορά να είναι κατά 103,3% αυξημένη σε σχέση με την τιμή εκκίνησης που είχε διαμορφωθεί στα 9,1 εκατ. ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου αναμένεται να συγκληθεί το επόμενο διάστημα για την επικύρωση του αποτελέσματος. 

Το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας αποτελείται από δύο όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα, συνολικής επιφάνειας 149,575 τμ. Το ακίνητο, χωροθετημένο στον απαράμιλλης ομορφιάς κόλπο του Παλαιού, είναι επίπεδο, έχει αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μ. και διαθέτει απεριόριστη θέα στον κόλπο της Καβάλας και στα ανατολικά παράλια της νήσου Θάσου.

Το ακίνητο έχει άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό και στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας, ενώ ο παραλιακός δρόμος που συνδέει τη Νέα Ηρακλείτσα με την πόλη της Καβάλας διέρχεται από το δυτικό της όριο. Η απόσταση του από την Καβάλα είναι 14 χλμ., από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας 45 χλμ. και 140 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Τα πλησιέστερα λιμάνια είναι η Καβάλα και η Νέα Πέραμος (2,5 χλμ.).

Η Νέα Ηρακλείτσα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που συνδυάζει χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες αποτελεί περιοχή παραθεριστικής κατοικίας. Αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από την Βόρεια Ελλάδα, τις χώρες της Βαλκανικής και την Ευρώπη.

Ποιός είναι ο Ιρανοκαναδός επιχειρηματίας Alexander Haditaghi 


Alexander-Haditaghi.jpg

Ο Haditaghi, εκατομμυριούχος, είναι ιδρυτής της Radius Financial  (πρώην myNext Mortgage) με περιουσία που υπολογίζεται στα 250 εκατ δολ. Γεννήθηκε το 1977 στο Ιράν και μεγάλωσε στην Τουρκία. 

Εργάζεται στον κλάδο των στεγαστικών δανείων στον Καναδά από το 2001 και έχει μεγάλη εμπειρία τόσο σε στεγαστικά δάνεια κατοικιών όσο και εμπορικών ακινήτων. Διετέλεσε Πρόεδρος της Lending Tree Canada για πέντε χρόνια έως ότου ίδρυσε την MortgageBrokers.com τον Ιανουάριο του 2005, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της μεσιτείας στην καναδική αγορά στεγαστικών δανείων.

Το 2009, ίδρυσε την Pacific NA, η οποία απέκτησε την Mortgage Architects και την myNext Mortgage στις αρχές του 2010. 

Από το καλοκαίρι του 2021 είναι ο νέος ιδιοκτήτης της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ Α.Ο Καβάλα.