Στέγη σε 100.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία θα προσφέρει η Airbnb
Στέγη σε 100.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία θα προσφέρει η Airbnb

Στέγη σε 100.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία θα προσφέρει η Airbnb

Τουλάχιστον 300.000 πρόσφυγες έχουν μπει στην Ε.Ε μετά την εισβολή σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων της Ε.Ε και της Γαλλίας.
Ειρήνη Θεοφανίδου
28.02.2022

Προσωρινή στέγη σε 100.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία θα προσφέρει η πλατφόρμα βαρχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων Airbnb.

Η εταιρεία Airbnb.org με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα κορυφαία στελέχη της «έστειλαν επιστολές σε ηγέτες σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τους ηγέτες της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας, προσφέροντας υποστήριξη για την υποδοχή προσφύγων εντός των συνόρων τους».

«Ενώ η Airbnb.org δεσμεύεται να διευκολύνει τη βραχυπρόθεσμη στέγαση έως και 100.000 προσφύγων που εγκαταλείπουν την Ουκρανία, θα συνεργαστεί στενά με τις κυβερνήσεις για να υποστηρίξει καλύτερα τις συγκεκριμένες ανάγκες σε κάθε χώρα, μεταξύ άλλων παρέχοντας μακροχρόνιες παραμονές», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 300.000 ουκρανοί πρόσφυγες έχουν μέχρι στιγμής εισέλθει στην ΕΕ μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα και το μπλοκ πρέπει να προετοιμαστεί για την υποδοχή εκατομμυρίων άλλων, έχουν δηλώσει ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ και της Γαλλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα καταλύματα θα χρηματοδοτηθούν από την εταιρεία, δωρητές σε ένα ταμείο Airbnb για πρόσφυγες και ιδιωκτήτες ακινήτων.