Σκληρή «μάχη» για χαρτοφυλάκιο γραφείων στη Ρουμανία
Σκληρή «μάχη» για χαρτοφυλάκιο γραφείων στη Ρουμανία

Σκληρή «μάχη» για χαρτοφυλάκιο γραφείων στη Ρουμανία

Τρία επενδυτικά σχήματα φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να διεκδικούν ακίνητα αξίας €400 εκατ.
Ειρήνη Θεοφανίδου
01.12.2021

Τρία επενδυτικά σχήματα, σύμφωνα με πληροφορίες της Profit.ro διεκδικούν το χαρτοφυλάκιο γραφείων της αυστριακής εταιρείας ακινήτων CA Immo στη Ρουμανία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα πρόκειται για τις εταιρίες Dedeman, S Immo και Indotek. 

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι της Dedeman - συμμετοχών εταιρειών που δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στον τομέα των ακινήτων, που κατέχουν οι ντόπιοι επιχειρηματίες Dragos και Adrian Paval- είπαν στην Profit.ro ότι δεν σκοπεύουν να αγοράσουν το εν λόγω χαρτοφυλάκιο, ενώ εκπρόσωποι της Indotek –όμιλος διαχείρισης επενδύσεων που ανήκει σε Αμερικανούς και Ούγγρους μετόχους- δήλωσαν ότι εξετάζουν πολλά ακίνητα στη ρουμανική αγορά και γνωρίζουν το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, όμως δεν έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις γι αυτό με την CA Immo αυτή τη στιγμή.

Όπως αναφέρει η Profit.ro πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι το χαρτοφυλάκιο γραφείων αγγίζει σε αξία τα €400 εκατ. με μέσο ενοίκιο €16 ανά τετραγωνικό μέτρο και απόδοση στο 7%.

Αν κλείσει το deal σε αυτή την τιμή, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη συναλλαγή που έχει γίνει ποτέ στη ρουμανική αγορά ακινήτων, μετά το τρέχον ρεκόρ που σημειώθηκε με την πώληση του χαρτοφυλακίου γραφείων της NEPI Rockcastle στην AFI Europe σε τιμή άνω των €300 εκατ.