Πωλείται η κατοικία του John Baldessari στη Σάντα Μόνικα
Πωλείται η κατοικία του John Baldessari στη Σάντα Μόνικα

Πωλείται η κατοικία του John Baldessari στη Σάντα Μόνικα

Το ακίνητο αναζητά νέο ιδιοκτήτη με αρχική τιμή τα $3,9 εκατ.
RE+D magazine
24.11.2021

Προς πώληση διατίθεται η κατοικία του Αμερικανού καλλιτέχνη John Baldessari στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια.

Ο καλλιτέχνης γνωστός για το ότι συνδύαζε στα έργα του φωτογραφία, ζωγραφική και κείμενο έφυγε από την ζωή το 2020 και σήμερα σχεδόν ένα χρόνο μετά η κατοικία του αναζητά νέο ιδιοκτήτη με αρχική τιμή τα $3,9 εκατ.

Το σπίτι στο οποίο ζούσε για δεκαετίες στην καρδιά της Σάντα Μόνικα, έχει τρία υπνοδωμάτια και δύο μπάνια.

Σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο Crosby Doe το οποίο έχει βάλει την αγγελία πώλησης, ο Baldessari μετά από μια δεκαετία διαβίωσης εκεί ένιωσε ότι χρειαζόταν περισσότερο χώρο, περισσότερο φως και «περισσότερο δημιουργικά συναρπαστικό χώρο διαβίωσης».

Απευθύνθηκε στον Ron Godfredsen και στο γραφείο Danna Sigal Architects να μεγαλώσουν τον χώρο και να του δώσουν μια πιο Μοντέρνα ατμόσφαιρα. Στο πίσω μέρος της οικίας, δημιουργήθηκε μια προσθήκη – υποστηρίζεται ότι είναι επηρεασμένη από τον Frank Lloyd Wright – με μια κουζίνα μέσα στην οποία τρως και μια βιβλιοθήκη.

Επιπλέον, φεγγίτες και παράθυρα στο πίσω μέρος – ένα «γνέψιμο» στα έργα του James Turrell. Τα έπιπλα σχεδίασε ο Roy McMakin και κάποια από αυτά θα διατεθούν ξεχωριστά από το γραφείο Crosby Doe. Το σπίτι βρίσκεται μέσα σε κήπο με ελαιώνα, αυλή με γκαζόν και εξωτικά φυτά