Πόσο αγόρασε η Aluminco το πρώην εργοστάσιο της Doral
Πόσο αγόρασε η Aluminco το πρώην εργοστάσιο της Doral

Πόσο αγόρασε η Aluminco το πρώην εργοστάσιο της Doral

Το είχε αποκτήσει πριν τρεις μήνες μέσα από πλειστηριασμό
RE+D magazine
08.12.2021

Επένδυση ύψους €20 εκατ. θα πραγματοποιήσει τα επόμενα τέσσερα έως πέντε χρόνια η βιομηχανία Aluminco ΑΕ στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης, όπου εξαγόρασε προ τριών μηνών μέσω πλειστηριασμού, το εργοστάσιο της Doral, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί το 2013.

Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας το κόστος για την εξαγορά των εγκαταστάσεων της Doral -έκτασης 38.000 τ.μ. ανήλθε σε €7 εκατ. και θα διατεθούν €9 εκατ. για τη start-up μονάδα, η οποία μάλιστα θα ξεκινήσει να λειτουργεί στο πρώτο τετράμηνο του 2022.

Με τη νέα μονάδα στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης η Aluminco ΑΕ υπολογίζει πως θα πετύχει αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας κατά 25% ή κατά 7.000 τόνους, όταν σήμερα αυτή φτάνει σε 35.000 τόνους.

Η εταιρεία έχει ήδη κυκλοφορήσει νέα σειρά αρχιτεκτονικών συστημάτων Skyline και δίδει έμφαση στο ισχυρό τμήμα έρευνας και ανάπτυξής της, ενώ η διοίκησή της επανέλαβε τη δέσμευση για παραγωγή «πράσινου» αλουμινίου και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της βιομηχανίας, ενώ υπογράμμισε την προσαρμογή που γίνεται με βάση τα περιβαλλοντικά κριτήρια ESG.