Nέο γήπεδο αποκτά και ο Αρης
Nέο γήπεδο αποκτά και ο Αρης

Nέο γήπεδο αποκτά και ο Αρης

Σε περισσότερα από 170 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το ύψος της επένδυσης
RE+D magazine
09.09.2021

Σε περισσότερα από 170 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το ύψος της επένδυσης που θα απαιτηθεί για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Άρη στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής.


Η Βορειοελλαδίτικη ομάδα σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο γήπεδο σε έκταση 170 στρεμμάτων, ανάμεσα στο ΙΚΕΑ και το κτίριο Ζέντα. Ο χώρος του «Κλεάνθης Βικελίδης, μια έκταση 23 στρεμμάτων, προορίζεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να γίνει ένας χώρος πρασίνου

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Άρη: 

«Συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Θεόδωρος Καρυπίδης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η τιμωρία που επιβλήθηκε πρόσφατα στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ (-6 βαθμοί). Ο κ. Καρυπίδης ενημέρωσε λεπτομερώς τον Υπουργό Επικρατείας για την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ ο κ. Γεραπετρίτης, από την πλευρά του, τόνισε ότι η υπόθεση θα εξεταστεί ενδελεχώς από τα αρμόδια όργανα, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Δεύτερο θέμα συζήτησης ήταν η κατασκευή νέου ιδιόκτητου γηπέδου για τον ΑΡΗ σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 170 στρεμμάτων στην περιοχή του αεροδρομίου, ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ (θα γίνει ανταλλαγή με το γήπεδο Χαριλάου).

Το μεγαλόπνοο έργο προβλέπει, πέρα από την κατασκευή νέου γηπέδου, την δημιουργία ξενοδοχείου και εμπορικών χώρων.

Για το πρότζεκτ του νέου γηπέδου η ΠΑΕ ΑΡΗΣ συνεργάζεται με την κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες και το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Τα έργα έχουν υπολογιστεί ότι θα ανέλθουν σε αξία περίπου 170 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2026.