Την ερχόμενη εβδομάδα ο πλειστηριασμός για ακίνητο «φιλέτο» στο κέντρο της Αθήνας
Την ερχόμενη εβδομάδα ο πλειστηριασμός για ακίνητο «φιλέτο» στο κέντρο της Αθήνας

Την ερχόμενη εβδομάδα ο πλειστηριασμός για ακίνητο «φιλέτο» στο κέντρο της Αθήνας

Βγαίνει στο "σφυρί" το κατάστημα της Χυτήρογλου στην Μητροπόλεως
RE+D magazine
02.12.2021

Ένα παλαιό διατηρητέο κτίσμα «στο κέντρο της Αθήνας» όπως άλλωστε διαφήμιζε πριν από κάποιες δεκαετίες η εταιρεία Χυτήρογλου ΑΕΒΕ βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί στις 8 Δεκεμβρίου 2021 με αρχική τιμή τα €3.726.000.

Επισπεύδουσα η doValue Greece που ενεργεί ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της εταιρείας «Cairo No3 Finance Designated Activity Company». Το γωνιακό ακίνητο χρονολογίας του 1930 που λειτουργούσε ως εμπορικό κατάστημα βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως 72 (& Χριστοπούλου) σχεδόν απέναντι από την Μητρόπολη Αθηνών και μια «ανάσα» από τον πιο εμπορικό δρόμο της χώρας την Οδό Ερμού.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για διώροφη οικοδομή αποτελούμενη από υπόγειο, ισόγειο με μεγάλο ύψος, Α' όροφο πάνω από το ισόγειο και δώμα. Ειδικότερα, το προς εκτίμηση διατηρητέο κτίσμα αναλύεται ως εξής:

(α) Υπόγειο συνολικής επιφάνειας 425,00τμ που περιλαμβάνει χώρους W.C. και βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους λόγω της Λειτουργίας του ισογείου του κτηρίου ως supermarket.

(β) Ισόγειο συνολικής επιφάνειας 425,00τμ που λειτουργεί ως Supermarket και περιλαμβάνει ενιαίο χώρο καταστήματος με είσοδο από την συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Χριστοπούλου, εσωτερικό κυκλικό κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρα επικοινωνίας με τις στάθμες του υπογείου και του μεσωρόφου και είσοδο από το κεντρικό κλιμακοστάσιο του ακινήτου από την οδό Χριστοπούλου.

(γ) Μεσώροφος συνολικής επιφάνειας 247,00τμ που περιλαμβάνει ενιαίο χώρο περιμετρικά του ισογείου, εσωτερικό κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρα επικοινωνίας με το ισόγειο και ανεξάρτητη είσοδο από το κεντρικό κλιμακοστάσιο της οικοδομής.

(δ) Α’ όροφο συνολικής επιφανείας 425,00τμ που περιλαμβάνει κουζίνα, τρία (3) w.c. με προθάλαμο, χώρο γραφείου, χώρο εκθεμάτων και μία ενιαία αίθουσα. Εντός του ορόφου υφίσταται και μικρό κυκλικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στην στάθμη του δώματος.

(ε) Δώμα που περιλαμβάνει την απόληξη του κλιμακοστασίου και ενιαίο ασκεπή χώρο του δώματος όπου στο παρελθόν υφίστατο και ξύλινη στέγη σε τμήμα αυτού. Στο κενό της στέγης έχει τοποθετηθεί σιδηροκατασκευή με τζάμια.

Τα… «βάρη» του ακινήτου

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 4.217/09.04.2021 Πιστοποιητικό του κ. Υποθηκοφύλακα Αθηνών, στο ακίνητο, επί του οποίου επεβλήθη η αναγκαστική κατάσχεση, φαίνονται να υπάρχουν μέχρι τις 8 Απριλίου 2021, οι εξής εγγραφές:

1) ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ της εταιρείας με επωνυμία “ΧΥΤΗΡΟΓΛΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, ΥΠΕΡ ΤΡΑΠΕΖΑΣ I ΕΦ ΤΖΙ ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ Α.Ε., ΓΙΑ ΠΟΣΟΝ 780.000.000 ΔΡΧ., ΕΓΓΡΑΦΕΙΣΑ στις 31-3-1998.

2) ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ της εταιρείας με επωνυμία  ΧΥΤΗΡΟΓΛΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, ΥΠΕΡ  ΤΡΑΠΕΖΑΣ I ΕΦ ΤΖΙ ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ  ΕΡΓΚΑΖΙΑΣ Α.Ε., ΓΙΑ ΠΟΣΟΝ 2.265.000 ΕΥΡΩ ΕΓΓΡΑΦΕΙΣΑ στις 24-5-2011.

3) ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ της εταιρείας με επωνυμία ΧΥΤΗΡΟΓΛΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, ΥΠΕΡ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ ΕΡΓΚΑΖΙΑΣ Α.Ε., ΓΙΑ ΠΟΣΟΝ 1.000.000,00 ΕΥΡΩ ΕΓΓΡΑΦΕΙΣΑ στις 22-2-2013 (3435-15-17).

4) ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΤΑ της εταιρείας με επωνυμία “ΧΥΤΗΡΟΓΛΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, ΥΠΕΡ της εταιρείας «doValue Greece Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» (ως διαχειρίστριας της εταιρείας CAIRO Νο3 FINANCE DESIGNATED ACTIVITY COMPANY”, ΓΙΑ ΠΟΣΟΝ 300.000,00 ΕΥΡΩ, ΕΓΓΡΑΦΕΙΣΑ στις 8-4-2021 (221-86)