Αγώνας επιβίωσης για την Evergrande
Αγώνας επιβίωσης για την Evergrande

Αγώνας επιβίωσης για την Evergrande

Ο μεγαλύτερος developer της Κίνας έχει υποχρεώσεις άνω των $300 δισ.
RE+D magazine
27.12.2021

Ο Κινεζικός όμιλος αξιοποίησης ακινήτων Evergrande δήλωσε εχθές ότι είχε σημειώσει κάποια πρόοδο στην επανέναρξη των κατασκευαστικών εργασιών με τον πρόεδρό του να δεσμεύεται να παραδώσει 39.000 μονάδες μέχρι να φύγει ο Δεκέμβριος, σε σύγκριση με λιγότερες από 10.000 σε κάθε έναν από τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Η Evergrande είναι η πιο υπερχρεωμένη εταιρεία του κλάδου των ακινήτων στον κόσμο, με υποχρεώσεις άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αγωνίζεται να αποπληρώσει τους κατόχους ομολόγων, τις τράπεζες, τους προμηθευτές και να παραδώσει σπίτια στους αγοραστές ωθώντας ολόκληρο τον κλάδο στο χειλός του... γκρεμού.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Hui Ka Yan τόνισε μάλιστα ότι κανείς στην Evergrande δεν πρέπει να "χαλαρώνει" προτρέποντας τους υπαλλήλους να παλεύουν μέρα και νύχτα ώστε να μπορέσουν να συνεχιστούν οι πωλήσεις και να αποπληρωθούν τα χρέη.

Η υπόσχεσή του ήρθε μια ημέρα αφότου η κορυφαία ρυθμιστική αρχή ακινήτων της Κίνας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους κινδύνους που προκύπτουν από την καθυστερημένη παράδοση κατοικιών από ορισμένους developers.