Συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο η υποθεση της ΚΕΚΡΟΨ για το "Λατομείο"
Συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο η υποθεση της ΚΕΚΡΟΨ για το "Λατομείο"

Συζητήθηκε στον Άρειο Πάγο η υποθεση της ΚΕΚΡΟΨ για το "Λατομείο"

Η εισηγμένη θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για την πορεία της υποθέσεως.
RE+D magazine
04.11.2021

Το θέμα της δημόσιας έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού επαναφέρει η εταιρεία ΚΕΚΡΟΨ.

Ειδικότερα, όπως λέει σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο Αθηνών, αναφορικά με την διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή «Λατομείου»), η υπόθεση συζητήθηκε σήμερα, 03.11.2021 ενώπιον του αναιρετικού τμήματος του Αρείου Πάγου.

Η υπόθεση έφτασε τον περασμένο Απρίλιο στον Αρειο Πάγο καθώς το Ανώτατο δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου και αναίρεσε τη απόφαση του εφετείου Αθηνών που αφορούσε στην διεκδίκηση έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων στο Παλαιό Ψυχικό δίνοντας συνέχεια στην μακροχρόνια δικαστική διαμάχη.

Το Εφετείο Αθηνών με την υπ’ αρ. 3039/2019 απόφαση είχε αναγνωρίσει το δικαίωμα κυριότητάς στην περιοχή "Λατομείο"  του Παλαιού Ψυχικού στην εταιρεία Κέκροψ. 

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε το 1988 όταν το Ελληνικό Δημόσιο με αγωγή που άσκησε ζητούσε να αναγνωρισθεί η κυριότητά του στην εν λόγω επίδικη έκταση, ισχυριζόμενο ότι η Εταιρεία την κατέχει αυθαίρετα από το έτος 1980. 

Το Δημόσιο προχώρησε στην υποβολή στον Άρειο Πάγο αίτησης αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, με βάσει την οποία αναιρείται  η  με αριθμό 3039/2019 τελεσίδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών (2ο  Τμήμα Δημόσιο).