Πράσινο φως για το 5άστερο Ιnfinity στην Αργολίδα
Πράσινο φως για το 5άστερο Ιnfinity στην Αργολίδα

Πράσινο φως για το 5άστερο Ιnfinity στην Αργολίδα

Εγκρίθηκαν απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου οι περιβαλλοντικοί όροι για την μεγάλη τουριστική επένδυση στην Ερμιόνη
RE+D magazine
16.04.2021

Στην θέση του παλιού ξενοδοχείου «Costa Perla»

Το έργο αφορά την κατασκευή του ξενοδοχείου 5 αστέρων Ιnfinity δυναμικότητας 304 κλινών, και 17 πολυτελών κατοικιών Οι κοινόχρηστοι χώροι, περιλαμβάνουν σπα, pool bar, εστιατόριο, βιβλιοθήκη και καταστήματα

Το ξενοδοχείο που έχουν σχεδιάσει οι Mold Architects, αναπτύσσει η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία Utherton Ltd, με φορέα διαχείρισης την εταιρεία Zoniro (πρώην θυγαρικής της Aristo Developers ), στην θέση Κουβέρτα – Πέρλε – Μπουρλότο στην Αργολίδα. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Εντός της έκτασης υφίστανται οι κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές του παλιού ξενοδοχείου «Costa Perla», το οποίο κατασκευάστηκε το 1973 και λειτούργησε έως το 2009 ως ξενοδοχείο 3 αστέρων, δυναμικότητας 362 κλινών Οι παλίες εγκαταστάσεις γκρεμίζονται στο σύνολό του εκτός από τα τμήματα τριών νομίμως υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων του που εμπίπτουν κατά τμήματα εντός ζώνης αιγιαλού-παραλίας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Στην μελέτη προβλέπεται η κατασκευή νέων κύριων και βοηθητικών κτιριακών εγκαταστάσεων ξενοδοχείου. Οι διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου και των δωμάτων των υπόσκαφων κτιρίων θα γίνουν με επιχώσεις αξιοποιώντας προϊόντα εκσκαφών, φυτεύσεις και μεταφυτεύσεις υφιστάμενων ειδών εντός της έκτασης.