"Πλώρη" για δημιουργία χαρτοφυλακίου €140 εκατ. έβαλε η ICI REIC
"Πλώρη" για δημιουργία χαρτοφυλακίου €140 εκατ. έβαλε η ICI REIC

"Πλώρη" για δημιουργία χαρτοφυλακίου €140 εκατ. έβαλε η ICI REIC

"Πλώρη" για υψηλότερα επίπεδα έχει βάλει η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ με στόχο να φθάσει η αξία του χαρτοφυλακίου της στα €140 εκατ. έως το τέλος του 2021 από €95,5 εκατ. το προηγούμενο έτος.
Ειρήνη Θεοφανίδου
08.06.2021

Μερισματική απόδοση άνω του 5% για την εισηγμένη - Αποεπενδύει από τον κλάδο των κατοικιών.

 Όπως είπε η διοίκηση της εισηγμένης κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά θα καταβάλλει μέρισμα στους μετόχους συνολικά €3,87 εκατ. δηλαδή €0,37 ανά μετοχή "χαρίζοντας" μια σχετική υψηλή μερισματική απόδοση της τάξης του 5,2% με βάση την τιμή κλεισίματος της περασμένης Παρασκευής 4/6. 

Η εταιρεία θα ακολουθήσει την επενδυτική πολιτική του 2020 η οποία "πάγωσε" λόγω της πανδημίας σύμφωνα με την οποία θα στρέψει το ενδιαφέρον της πέραν του κλάδου των κατοικιών. Μάλιστα την περασμένη χρονιά προχώρσε και στην πώληση δυο περιουσιακών στοιχείων του εν λόγω κλάδου με συνολικό κέρδος κεφαλαιοποίησης 28% με 30% κλείνοντας έτσι αυτό το "κεφάλαιο".

Υπό πίεση θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται, όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας, στο επόμενο διάστημα οι κλάδοι των γραφείων αλλά και των εμπορικών καταστημάτων αφού οι καταναλωτές παρ' ότι βρίσκονται πάλι σε λειτουγία τα φυσικά σημεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού συνεχίζουν να επιλέγουν την "λύση" των ηλεκτρονικών αγορών.

Απόκτηση ακινήτων

Η εταιρεία αποκάλυψε κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα ολοκληρωθεί η απόκτηση δύο ακόμα ακινήτων, συνολικής αξίας €17,1 εκατ. χωρίς όμως να δώσει περισσότερες  λεπτομέρειες για αυτήν την κίνηση. Προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου αναμένεται να αξιοποιηθεί πλήρως και το ομολογιακό δάνειο που πρόσφατα ανακοίνωσε η εισηγμένη ύψους 40 εκατ. ευρώ (καλύφθηκε από την Eurobank, 5ετούς διάρκειας), με «πολύ καλούς χρηματοοικονομικούς όρους που επιτρέπουν και άλλες κινήσεις στον τομέα της μόχλευσης αλλά και οδηγούν σε αύξηση των εσόδων της εταιρείας». Σύμφωνα με την διοικηση, τα περιθώρια μόσχευσης είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Τέλος, η εταιρεία στάθηκε ιδιαίτερα στην πρόσφατη απόκτησή της του κτιρίου γραφείων της GlaxoSmithKline στο Χαλάνδρι ύψους περίπου 12 εκατ. ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική κίνηση που ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιό της και εμπλούτισε τους μισθωτές της με ένα ισχυρό όνομα (για 9 χρόνια).