Ολοκληρώθηκε η αγορά των γραφείων της Glaxo από την ICI REIC
Ολοκληρώθηκε η αγορά των γραφείων της Glaxo από την ICI REIC

Ολοκληρώθηκε η αγορά των γραφείων της Glaxo από την ICI REIC

Στο χαρτοφυλάκιο της ICI ανήκει πλέον το κτήριο που στεγάζει τα κεντρικά της γραφεία της φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKline στην Αθήνα
RE+D magazine
04.06.2021

Στο χαρτοφυλάκιο της ICI τα κεντρικά της γραφεία της φαρμακοβιομηχανίας στην Αθήνα

Η εταιρεία είχα πλειοδοτήσει σε κλειστή ιδιωτική διαγωνιστική διαδικασία στις 29 Οκτωβρίου 2020 και είχε υπογράψει Mνημόνιο συναντίληψης για την αγορά και επαναμίσθωση ακινήτου στην φαρμακοβιομηχανία στις 3 Μαρτίου, προσφέροντας το ποσό των 12.050.000 ευρώ.

To 5ώροφο κτήριο που βρίσκεται επί της λεωφόρου Κηφισίας 266 στο Χαλάνδρι, κατασκευάστηκε το 1995 σε σχέδια των αρχιτεκτονικών γραφείων Κ. Κυριακίδης & Συνεργάτες, Τάκης Εξαρχόπουλος, Γιώργος Αποστολάκος για λογαριασμό της φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να στεγάζει εκεί τα κεντρικά της γραφεία..

Το κτήριο δεν πέρασε απαρατήρητο όταν κατασκευάστηκε καθώς προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση το τριγωνικό του σχήμα με την κορυφή του τριγώνου στην όψη του επι της Λ Κηφισίας και  ο πρισματικός κεκλιμένος όγκος του αμφιθεάτρου που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του ισογείου. Το υπόγειο καταλαμβάνει 1.950 τ.μ. οι δε υπόλοιποι πέντε όροφοι 3.180 τ.μ. 

Το ποσό 12.050.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε εν μέρει (8.109.000 ευρώ) από κεφάλαια που αντλήθηκαν από ομολογιακό δάνειο, και εν μέρει με διαθέσιμα μετρητά μετά από άλλη μία κερδοφόρα χρονιά για την ICI. Το ομολογιακό δάνειο ποσού έως 40 εκ. ευρώ που εγκρίθηκε από την ΓΣ τον Δεκέμβριο του 2019 καλύπτεται στο σύνολό του από την Eurobank έχει διάρκεια έως 5 έτη, και εξασφαλίζεται με υποθήκευση α’ τάξης ακινήτων και λοιπών συναφών εξασφαλίσεων επί των προσόδων της εκμετάλλευσης των εν λόγω ακινήτων του χαρτοφυλακίου της ΑΕΕΑΠ.