Κώστας Καραμανλής: Ποιά έργα υποδομής ξεκινούν το 2021
Κώστας Καραμανλής: Ποιά έργα υποδομής ξεκινούν το 2021

Κώστας Καραμανλής: Ποιά έργα υποδομής ξεκινούν το 2021

Για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τα μεγάλα έργα που ξεκινούν το 2021, καθώς και τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας, μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.
RE+D magazine
28.01.2021

Οι πρόδρομες εργασίες για τη Γραμμή 4 του μετρό θα ξεκινήσουν το α' εξάμηνο του 2021.

Τα έργα υποδομής ξεκινούν το 2021


Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε και στη Γραμμή 4 του Μετρό. Υπενθύμισε ότι η Γραμμή 4, έργο ύψους πάνω από 1,5 δισ ευρώ, θα έχει 15 σταθμούς, θα ξεκινά από το άλσος Βεϊκου και θα καταλήγει στο Γουδή, περνώντας από Εξάρχεια και περιοχές του κέντρου με μεγάλη κίνηση. «Είναι ένα έργο πνοής, ένα έργο που θα αλλάξει την Αθήνα» τόνισε.

Όσον αφορά στην Αττική Οδό,  μέσα στο 2021 θα δημοπρατηθούν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οι επεκτάσεις της.

«Το 2021 τα έργα υποδομής μπαίνουν στην πρώτη γραμμή» τόνισε ο κ. Καραμανλής. Αναφέρθηκε στην επέκταση του Μετρό προς Πειραιά, έργο με τεχνική δυσκολία καθώς η Γραμμή είναι δίπλα στη θάλασσα, αλλά και στη διαλειτουργικότητα των διοδίων και τη χιλιομετρική χρέωση, που ξεκίνησε ήδη στην Ολυμπία Οδό.

Αναφέρθηκε επίσης στον Ε65, η κατασκευή του οποίου ξεκινά πλέον βγάζοντας από την απομόνωση την περιοχή των Τρικάλων, αλλά και στο Πάτρα - Πύργος που έλαβε το πρώτο «πράσινο φως» από την Κομισιόν, εκτιμώντας ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα δοθεί και η έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού.