Ζημιά $81δις ανακοίνωσε κινεζικός γίγαντας ακινήτων
Ζημιά $81δις ανακοίνωσε κινεζικός γίγαντας ακινήτων

Ζημιά $81δις ανακοίνωσε κινεζικός γίγαντας ακινήτων

Η Evergrande παλεύει με χρέη περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων (£229 δις).
RE+D magazine
18.07.2023

Ο κινεζικός γίγαντας ακινήτων Evergrande που πλήττεται από την κρίση αποκάλυψε ότι το 2021 και το 2022 έχασε συνολικά 581,9 δισεκατομμύρια γιουάν (81,1 δισεκατομμύρια δολάρια, 62 δις £).

Η εταιρεία, η οποία αθέτησε τα χρέη της στα τέλη του 2021, ανέφερε τα μακροπρόθεσμα κέρδη της σε επενδυτές στο Χονγκ Κονγκ. Η Evergrande παλεύει με χρέη περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων (£229 δις).

Οι τεράστιες απώλειες αναδεικνύουν πόσο κλονίστηκε ο προγραμματιστής τα τελευταία χρόνια από την κρίση της αγοράς ακινήτων στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Σε σχετική ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ αργά τη Δευτέρα, η εταιρεία είπε ότι έχασε 476 δισεκατομμύρια γιουάν το 2021 και 105,9 δισεκατομμύρια γιουάν πέρυσι.

Αυτό προέκυψε καθώς τα έσοδα μειώθηκαν περισσότερο από το μισό κατά τη διάρκεια της διετίας.

Η Evergrande είπε ότι οι απώλειες οφείλονται σε διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης της αξίας των ακινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων καθώς και του υψηλότερου κόστους δανεισμού.

Οι μετοχές της εταιρείας, η οποία κάποτε ήταν η κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στην Κίνα, έχουν ανασταλεί από τη διαπραγμάτευση από τον Μάρτιο του περασμένου έτους.