Στον Όμιλο Μήτση περνούν δύο ξενοδοχεία της Aldemar στην Κρήτη
Στον Όμιλο Μήτση περνούν δύο ξενοδοχεία της Aldemar στην Κρήτη

Στον Όμιλο Μήτση περνούν δύο ξενοδοχεία της Aldemar στην Κρήτη

Μαζί και το Thalasso & Spa που συγκαταλέγεται στα 10 καλύτερα κέντρα θαλασσοθεραπείας παγκοσμίως
RE+D magazine
02.06.2022

Έκλεισε η συμφωνία πώλησης των ξενοδοχείων Aldemar Royal Mare, 5 αστέρων και Aldemar Cretan Village, 4 αστέρων στην Χερσόνησο Κρήτης, του ομίλου Aldemar (συμφερόντων οικογένειας Αγγελόπουλου) στον Όμιλο Μήτση. Το ύψος αγοράς δεν έγινε γνωστό αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται στα €90 εκατ.

Το πρώτο διαθέτει 341 δωμάτια (από τα οποία 97 έχουν άμεση πρόσβαση στο κέντρο θαλασσοθεραπείας και 10 είναι ειδικά διαμορφωμένα για άτομα με κινητικά προβλήματα) και 43 σουίτες ενώ στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνεται και το γνωστό κέντρο θαλασσοθεραπείας Thalasso & Spa, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 10 καλύτερα κέντρα θαλασσοθεραπείας παγκοσμίως, 4.000τ.μ., με  δωμάτια θεραπείας, πισίνες, ινστιτούτα ομορφιάς, γυμναστήρια και το “Oriental” χαμάμ.

Το Aldemar Cretan Village είναι σχεδιασμένο σαν ένα παραδοσιακό χωριό και διαθέτει 322 δωμάτια, children’s club, και νεροτσουλήθρα 75 μέτρων.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο όμιλος Μήτση ολοκλήρωσε τη εξαγορά της έκτασης του Golf – Βόρειο Αφάντου από τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Μερκούριο Αγγελιάδη. Η εταιρεία M.A. Angeliades Inc είχε ανακηρυχθεί Προτιμητέος Επενδυτής, έναντι συνολικού τιμήματος €26,9 εκατ., στον σχετικό διαγωνισμό του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το 2014

Ο όμιλος σχεδιάζει στην έκταση την ανάπτυξη 3 ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών, μαρίνας, shopping center, τουριστικών κατοικιών που θα πλαισιώνουν τα γήπεδα γκολφ οι επενδύσεις για την αξιοποίηση της έκτασης αναμένεται να διαμορφωθούν σε €400 εκατ.

Ο Όμιλος Mitsis Hotels Group ιδρύθηκε το 1976 στην Ελλάδα από τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Μήτση, που οραματίστηκε μια επανάσταση στην τουριστική βιομηχανία με την έννοια των all-inclusive υπηρεσιών. Η ιδέα ήταν να αναπτύξει την πολυτελή φιλόξενη διαμονή και το πλούσιο πρόγραμμα φαγητού και ποτού πάνω στη βάση της ανώτατης ποιότητας υπηρεσιών.

Τα πρώτα ξενοδοχεία ήταν το Ramira και το Norida στην Κω ενώ σύντομα επεκτάθηκε και σε άλλους προορισμούς της χώρας - σε Αθήνα, Κρήτη, Καμένα Βούρλα, Κω και Ρόδο.

Σήμερα ο όμιλος διαθέτει 19 παραθαλάσσια ξενοδοχεία, ξενοδοχεία πόλης και θέρετρα 4 και 5 αστέρων και 11 σπα και κέντρα θαλασσοθεραπείας σε Αθήνα, Κρήτη, Καμένα Βούρλα, Κω και Ρόδο.