Οικοδομική άδεια για τη Riviera Galleria και για εκσκαφές στο Commercial Hub
Οικοδομική άδεια για τη Riviera Galleria και για εκσκαφές στο Commercial Hub

Οικοδομική άδεια για τη Riviera Galleria και για εκσκαφές στο Commercial Hub

Ποια είναι τα επόμενα βήματα για τα δυο μεγάλα έργα.
RE+D magazine
11.08.2023

Την έκδοση της οικοδομικής άδειας για τη Riviera Galleria και της οικοδομικής άδειας εκσκαφών για το Commercial Hub, με τα δύο νέα εμπορικά κέντρα που δημιουργεί η Lamda Development στο πλαίσιο του εμβληματικού έργου The Ellinikon ανακοίνωσε η εισηγμένη.

Η Riviera Galleria, συνολικής έκτασης 23.000 τ.μ. βρίσκεται στην περιοχή της Μαρίνας Αγ. Κοσμά, φέρει την υπογραφή του κορυφαίου Ιάπωνα και διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Kengo Kuma (Kengo Kuma and Associates), και έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το ελληνικό μελετητικό γραφείο ΒΕΤΑPLAN. Έχει μισθώσιμη επιφάνεια, 19.000 τ.μ και 100 καταστήματα.Tα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την ανάθεση του έργου και την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στο τέλος του 2023.

Το Commercial Hub, του οποίου πρόσφατα εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό συγκρότημα στην Ελλάδα, συνολικής έκτασης 130.000 τ.μ.. Φέρει την υπογραφή του διεθνώς αναγνωρισμένου αρχιτεκτονικού γραφείου AEDAS, και θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα (Vouliagmenis Mall), 1,5 φορά μεγαλύτερο του The Mall Athens, με 280 καταστήματα, ένα εμπορικό πάρκο επόμενης γενιάς με καταστήματα μεγάλης επιφάνειας (Retail Park), καθώς και υπερσύγχρονους χώρους γραφείων. 

Οι εργασίες εκσκαφών με ανάδοχο την  κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ, αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Αυγούστου 2023.