Ο πρώτος ουρανοξύστης κατοικιών της Mercedes-Benz
Ο πρώτος ουρανοξύστης κατοικιών της Mercedes-Benz

Ο πρώτος ουρανοξύστης κατοικιών της Mercedes-Benz

Εισβολή των βιομηχανιών πολυτελών αυτοκινήτων στην αγορά των επώνυμων κατοικιών
Βάλια Πολίτη
16.01.2024

Η Mercedes-Benz και η εταιρεία κατασκευών Binghatti παρουσίασαν τα σχέδια για τον ουρανοξύστη με κατοικίες στο κέντρο του Ντουμπάι, ο οποίο θα είναι ο πρώτος του είδους που θα φέρει την επωνυμία της εταιρείας αυτοκινήτων.

Ο ουρανοξύστης θα φέρει το όνομα Mercedes-Benz Places, θα έχει 341 μέτρα ύψος και θα βρίσκεται κοντά στο Burj Khalifa, στην κεντρική περιοχή του Ντουμπάι.

Το κτίριο των 65 ορόφων θα είναι η πρώτη απόπειρα της εταιρεία αυτοκινήτων Mercedes-Benz στο χώρο των επώνυμων οικιστικών ακινήτων.


Mercedes Benz 1.png

Με καμπύλη κορυφή διαθέτει προσόψεις όπου αποτυπώνεται το κλασσικό λογότυπο της Mercedes-Benz. Το κτίριο που όταν ολοκληρωθεί θα είναι ένα από τα ψηλότερα της πόλης θα περιέχει 225 διαμερίσματα 2, 3, 4 υπνοδωματίων, διώροφα και ρετιρέ, το καθένα με τη δική του ιδιωτική πισίναμαζί με εστιατόρια, γυμναστήριο, σαλόνια, εκθεσιακούς χώρους και εγκαταστάσεις "VIP Parking".

Τα διαμερίσματα προσφέρουν εκπληκτική θέα στο Burj Khalifa, ενώ οι τιμές τους ξεκινούν από 8,8 εκατ. Ντιρχάμ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (AED) περίπου 2,2 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία κατασκευών Binghatti έχει ήδη αρχίσει την κατασκευή και ο ουρανοξύστης αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026, ενώ η ίδια κατασκευαστική είναι επίσης υπεύθυνη για την κατασκευή ενός ουρανοξύστη 42 ορόφων, σε συνεργασία με τη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων Bugatti, στο Ντουμπάι.

Τα ανωτέρω εγχειρήματα αποτελούν μόνο δύο από μια σειρά οικιστικών ακινήτων που δημιουργούνται από φίρμες αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, με τις Bentley, Aston Martin και Porsche να έχουν ήδη κάνει τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των επώνυμων κατοικιών.