Νέες Επενδύσεις από τη Famar στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Νέες Επενδύσεις από τη Famar στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα

Νέες Επενδύσεις από τη Famar στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα

Τρία υπερσύγχρονα modules αναμένεται να προσθέσουν 6.000 τ.μ αποθηκευτικού χώρου δημιουργώντας επιπλέον 7.500 πελατοθέσεις.
RE+D magazine
19.04.2024

Η FAMAR, ενισχύει περαιτέρω την θέση στις υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής φαρμακευτικών προϊόντων για λογαριασμό τρίτων (3PL) με νέες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής της στη Θήβα.

Η εταιρεία υλοποιεί στοχευμένες επενδύσεις με την προσθήκη τριών νέων modules, τα οποία θα αυξήσουν σημαντικά την αποθηκευτική δυναμική του Κέντρου Διανομής. Τα τρία υπερσύγχρονα αυτά modules, σχεδιασμένα με βάση τις αυστηρές απαιτήσεις της φαρμακευτικής βιομηχανίας, αναμένεται να προσθέσουν 6.000 τετραγωνικά μέτρα αποθηκευτικού χώρου, δημιουργώντας επιπλέον 7.500 παλετοθέσεις.

Το ένα εκ των τριών modules, έκτασης 2.000 τετραγωνικών μέτρων, θα αφορά στη διαχείριση φαρμάκων που απαιτούν ψύξη. Πρόκειται για ένα Module 2.500 παλετοθέσεων, εξοπλισμένο με σύγχρονους θαλάμους ψύξης, που θα διασφαλίζει την άψογη τήρηση των συνθηκών ψύξης (μεταξύ +2°C και +8°C) σε κάθε στάδιο, από την αποθήκευση έως τη φόρτωση. Η επέκταση αυτή διπλασιάζει την αποθηκευτική δυνατότητα για σκευάσματα ειδικών απαιτήσεων, προσφέροντας στους πελάτες υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές διανομής (GDP).

Παράλληλα, η FAMAR αυξάνει το στόλο του Κέντρου Διανομής της με σύγχρονα διζωνικά φορτηγά με θαλάμους ελεγχόμενης θερμοκρασίας (2°C - 8°C και 15°C - 25°C), εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη. Τα οχήματα αυτά, υποστηρίζονται από ενσωματωμένο σύστημα τηλεματικής που παρέχει ειδοποιήσεις θερμοκρασίας σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας τις βέλτιστες συνθήκες των φαρμακευτικών σκευασμάτων κατά τη μεταφορά. Με αυτόν τον τρόπο, η FAMAR επιτυγχάνει παραδόσεις άνω του 90% με ίδια μέσα σε όλη την Ελλάδα.