Κτιριακό "λίφτιγνκ" σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Κτιριακό "λίφτιγνκ" σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Κτιριακό "λίφτιγνκ" σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

RE+D magazine
19.10.2022

Υπεγράφη η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας σε επτά Υγειονομικές Περιφέρειες, και όλων των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών της χώρας από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα, με τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 700 εκατ. ευρώ τα οποία θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δήλωσε: «Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική μέρα για την αναβάθμιση των νοσοκομείων. Για τα νοσοκομεία έχουμε 317 εκατομμύρια ευρώ για αλλαγές στη δομή και για τον εξοπλισμό τους, κι αυτό βοηθά πολύ, γιατί πολλά από τα νοσοκομεία μας είναι παλιά. Επίσης, όλα λίγο πολύ θέλουν συντήρηση σε θαλάμους, ιατρεία, τουαλέτες. Έχουμε δουλέψει με όλους τους διοικητές των ΥΠΕ και όλα τα νοσοκομεία, για να μπορέσουμε να έχουμε μια ακριβή άποψη για τα έργα που έχουν προτεραιότητα. Θα ξεκινήσουμε από τα ΤΕΠ, που είναι το τμήμα που πονάει τους περισσότερους Έλληνες πολίτες στην πιο κρίσιμη ώρα, όταν χρειάζονται άμεση και σωστή εξυπηρέτηση. Αλλάζοντας, λοιπόν, τη δομή των ΤΕΠ, θα έχουμε πολύ καλύτερες υπηρεσίες υγείας και πολύ πιο ικανοποιημένους ανθρώπους, τόσο τους ασθενείς που προσέρχονται στα τμήματα, όσο και το προσωπικό. Με το Ταμείο Ανάκαμψης, τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν στα επόμενα 2-3 χρόνια».