Ξεκινάει η αξιοποίηση του πρώην εργοταξιακού χώρου στο Ρίo – Αντίρριο
Ξεκινάει η αξιοποίηση του πρώην εργοταξιακού χώρου στο Ρίo – Αντίρριο

Ξεκινάει η αξιοποίηση του πρώην εργοταξιακού χώρου στο Ρίo – Αντίρριο

Η εταιρεία Παύλος Ν. Πέττας ΑΒΕΕ αναδείχθηκε πέρυσι πλειοδότης με ύψος προσφοράς €2.885.000.
RE+D magazine
30.04.2024

Το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε στην υπογραφή του συμβολαίου αγοραπωλησίας του πρώην εργοταξιακού χώρου του έργου ζεύξης Ρίο – Αντίρριο, με την εταιρεία ΠΑΥΛΟΣ Ν. ΠΕΤΤΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρεία αναδείχθηκε τον Φεβρουάριου του 2023 πλειοδότης, έναντι προσφοράς ύψους 2.885.000 ευρώ. Πρόκειται για οικονομικό αντάλλαγμα που είναι υπερδιπλάσιο του αντίστοιχου ποσού το οποίο είχε προσφερθεί στην προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία για το ίδιο ακίνητο και σημαντικά υψηλότερο της ανεξάρτητης αποτίμησης. 

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης και εκ μέρους της εταιρείας ΠΑΥΛΟΣ Ν. ΠΕΤΤΑΣ Α.Β.Ε.Ε., ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικόλαος Πέττας, ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Κυριάκος Πέττας και ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας, Βασίλειος Αρβανίτης. 

Το παραθαλάσσιο ακίνητο, που χρησίμευε στο παρελθόν ως κύριος εργοταξιακός χώρος κατασκευής της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, έχει συνολική έκταση περίπου 165 στρεμμάτων και βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου του Δήμου Ναυπακτίας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Συνορεύει βορειοανατολικά με τον οικισμό Άγιο Παντελεήμονα και νοτιοδυτικά με τον οικισμό Αντίρριο. 

Το ακίνητο βρίσκεται σε κομβικό σημείο σε σχέση με το κύριο οδικό δίκτυο της δυτικής Ελλάδας, καθώς συνορεύει με την Ιονία Οδό, ενώ παρουσιάζει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές εξαιτίας της δυνατότητας δημιουργίας  υποδομών για θαλάσσιες μεταφορές.