Κρεμαστοί κήποι στη Σιγκαπούρη
Κρεμαστοί κήποι στη Σιγκαπούρη

Κρεμαστοί κήποι στη Σιγκαπούρη

Το 20όροφο οικιστικό project σχεδιάστηκε ως αντίλογος στους «πύργους από γυαλί και χάλυβα»
RE+D magazine
07.10.2022

Το Heatherwick Studio παρουσίασε τα σχέδια για έναν 20όροφο ουρανοξύστη κατοικιών στη Σιγκαπούρη, με το όνομα EDEN. Το ύψους 104,5 μέτρων, κτίριο αποτελείται από κατακόρυφο πυρήνα από σπίτια, και στο κέντρο μεγάλες κοινόχρηστες επιφάνειες με πυκνή βλάστηση.

«Το έργο σχεδιάστηκε ως αντίστιξη στους πανταχού παρόντες πύργους από γυαλί και χάλυβα της πολύ σύγχρονης αρχιτεκτονικής πολυώροφων κατοικιών», δήλωσε ο Mat Cash, επικεφαλής του ομίλου στο Heatherwick Studio.

eden-housing-thomas-heatherwick-studio-singapore_dezeen_2364_col_3.jpg

Το πύργο περιλαμβάνει 20 όροφο-διαμερίσματα τεσσάρων υπνοδωματίων, με έναν εκτεταμένο κεντρικό κοινόχρηστο χώρο, που ανοίγει σε ένα μεγάλο μπαλκόνι γεμάτο πράσινο. Δύο μικρότερα μπαλκόνια εκτείνονται επίσης εκατέρωθεν του κυρίως καθιστικού, ενώ τα δύο κύρια υπνοδωμάτια βλέπουν επίσης σε μπαλκόνια.

eden-housing-thomas-heatherwick-studio-singapore_dezeen_2364_col_16.jpg

Όλα τα μπαλκόνια είναι κατασκευασμένα από γυαλισμένο σκυρόδεμα με όμορφες φόρμες και λειτουργούν ως γιγάντιες ζαρντινιέρες για το πράσινο του πύργου.

308889748_655780752631834_8377382941582134708_n.png

Το χαμηλότερο διαμέρισμα βρίσκεται στα 23 μέτρα πάνω από το έδαφος, πάνω από ένα λόμπι ύψους 18 μέτρων με μια πισίνα επενδεδυμένη με βαθυπράσινα κεραμικά πλακίδια, που δημιουργήθηκαν ως βάση του πύργου.

Το Heatherwick Studio σχεδίασε επίσης τους εσωτερικούς χώρους του διαμερίσματος χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, όπως το χειροποίητο παρκέ που καλύπτει τον κοινόχρηστο χώρο και εκτείνεται στο κεντρικό μπαλκόνι.

eden-housing-thomas-heatherwick-studio-singapore_dezeen_2364_col_8.jpg

Ο ουρανοξύστης είναι ο τελευταίος σε έναν αυξανόμενο αριθμό κτιρίων στην πόλη, που ενσωματώνουν μεγάλες ποσότητες φύτευσης, εκπληρώνοντας το όραμα του πρώην πρωθυπουργού Lee Kuan Yew που φανταζόταν τη Σιγκαπούρη ως μια «πόλη σε έναν κήπο».

Πηγή: Dezeen