Η Boeing μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από το Σικάγο στην Ουάσινγκτον
Η Boeing μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από το Σικάγο στην Ουάσινγκτον

Η Boeing μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από το Σικάγο στην Ουάσινγκτον

RE+D magazine
12.05.2022

Η Boeing την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε και επίσημα αυτό που κυοφορούνταν στον διεθνή Τύπο εδώ και καιρό. Το συγκρότημα γραφείων της στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια θα χρησιμεύσει ως έδρα της εταιρείας της.

Αν και αυτά είναι καλά νέα για την περιοχή της Ουάσιγκτον, DC, είναι άσχημα νέα για την αγορά ακινήτων του Σικάγο.

Ο Αμερικανικός κολοσσός μετέφερε την εταιρική του έδρα στο Σικάγο το 2001, μετακομίζοντας στο 100 North Riverside Plaza στη γειτονιά West Loop και τέσσερα χρόνια αργότερα, αγόρασε τον πύργο των 36 ορόφων, (770.300 τετραγωνικά πόδια) από το κρατικό συνταξιοδοτικό ταμείο της Φλόριντα για $200 εκατ. σύμφωνα με την Chicago Tribune.

Σε ανακοίνωσή της η Boeing είπε ότι θα διατηρήσει, όπως αποκάλεσε, σημαντική παρουσία στην τοποθεσία της στο Σικάγο. Κανείς, όμως, δεν ξέρει ακριβώς πόση θα είναι αυτή η παρουσία.

Η απόφαση της εταιρείας έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τον κλάδο των γραφείων του Σικάγο, ειδικά στην περιοχή του κέντρου της πόλης. Οι εταιρείες εξακολουθούν να καθορίζουν ποιες θα είναι οι μελλοντικές ανάγκες του γραφείου, με πολλές ακόμη να συζητούν αν θα φέρουν τους υπαλλήλους τους πίσω στο γραφείο με πλήρη απασχόληση ή θα λειτουργήσουν με ένα υβριδικό σύστημα.

Η Colliers ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το ποσοστό κενών θέσεων για το κέντρο του Σικάγο εκτινάχθηκε στο 19,7% από 17,9% στο τέλος του 2021. Ορισμένες από αυτές τις κενές θέσεις ήταν το αποτέλεσμα 2,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών νέας κατασκευής γραφείων που παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Από αυτό το ποσό, 1,3 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια ήταν κενά και διαθέσιμα κατά την παράδοση.