Εκτινάχθηκαν τα κέρδη της Ryanair για το οικονομικό έτος
Εκτινάχθηκαν τα κέρδη της Ryanair για το οικονομικό έτος

Εκτινάχθηκαν τα κέρδη της Ryanair για το οικονομικό έτος

Η εταιρεία προέβλεψε ότι θα μπορούσε να πετάξει έως και 200 εκατομμύρια επιβάτες το τρέχον οικονομικό έτος, καθώς ο κλάδος των αερομεταφορών συνεχίζει μια ισχυρή ανάκαμψη.
RE+D magazine
20.05.2024

Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας Ryanair ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη του ομίλου εκτινάχθηκαν κατά 1/3 στα €1,92 δισ. το οικονομικό έτος, καθώς η υψηλότερη ζήτηση και οι ναύλοι αντιστάθμισαν το αυξημένο κόστος των καυσίμων.

Τα κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 34% στο ισοδύναμο των $2,1 δισ τους 12 μήνες έως το τέλος Μαρτίου για την αεροπορική εταιρεία που πετά κυρίως σε όλη την Ευρώπη, ανέφερε η Ryanair στην ανακοίνωσή της. Ο αερομεταφορέας με έδρα το Δουβλίνο πρόσθεσε ότι η ζήτηση αυξήθηκε εννέα τοις εκατό σε σχεδόν 184 εκατομμύρια επιβάτες. Τα έσοδα εκτινάχθηκαν κατά ένα τέταρτο στα 13,4 δισ. ευρώ.

Αυτό βοήθησε να αντισταθμιστεί το κόστος των καυσίμων σχεδόν στο 1/3 και συγκεκριμένα στα €5,1 δισ.

Η Ryanair προέβλεψε ότι θα μπορούσε να πετάξει έως και 200 εκατομμύρια επιβάτες το τρέχον οικονομικό έτος, καθώς ο κλάδος των αερομεταφορών συνεχίζει μια ισχυρή ανάκαμψη μετά την έξοδο του κόσμου από τα lockdown λόγω της πανδημίας του Covid19.

«Το τελικό αποτέλεσμα... θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την αποφυγή ανεπιθύμητων συμβάντων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Ο' Λίρι στην ανακοίνωση και πρόσθεσε ότι η αεροπορική εταιρεία κινδύνευε να διακόψει τις πτήσεις από τον πόλεμο της Ουκρανίας και της Γάζας, εκτός από «εκτεταμένες διακοπές στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας ή περαιτέρω καθυστερήσεις στην παράδοση της Boeing».