Ανοδος 7,6% στο α' εξάμηνο για το "Ελ. Βενιζέλος"
Ανοδος 7,6% στο α' εξάμηνο για το "Ελ. Βενιζέλος"

Ανοδος 7,6% στο α' εξάμηνο για το "Ελ. Βενιζέλος"

Κατά 4,6% ενισχύθηκε η επιβατική κίνηση για τον μήνα Ιούνιο σε ετήσια βάση.
Share Copy Link
RE+D magazine
07.07.2025

Αύξηση στην επιβατική κίνηση για τον μήνα Ιούνιο ανακοίνωσε το αεροδρόμιο της Αθήνας "Ελ. Βενιζέλος".

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Ιουνίου 2025 ανήλθε σε 3,45 εκατ., αυξημένη κατά 4,6% σε σύγκριση με το 2024. Τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση παρουσίασαν άνοδο, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του 2024 κατά 1,9% και 5,8% αντίστοιχα.

aia1sth25.jpg

Συνολικά, κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 15,07 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 7,6%. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε αύξηση κατά 2,2% και 9,8% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των έξι πρώτων μηνών του 2025 ανήλθε σε 127.992, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 6,8% σε σχέση με το 2024. Οι πτήσεις εσωτερικού παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 1,1%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 10,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024.