Αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις στην Ξάνθη η Sunlight
Αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις στην Ξάνθη η Sunlight

Αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις στην Ξάνθη η Sunlight

Η νέα στρατηγική επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 220 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία της.
RE+D magazine
23.12.2022

Μία νέα στρατηγική επένδυση συνολικού προϋπολογισμού €102,5 εκατ. εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Πρόκειται για την επένδυση «Αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρείας Sunlight Group – Συστήματα αποθήκευσης ενέργειας βιομηχανική και εμπορική μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρεία – σε ιδιόκτητο οικόπεδο στο Νέο Όλβιο Ξάνθης» της εταιρείας Sunlight Group. Η νέα στρατηγική επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 220 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία της.

Η επένδυση αφορά στον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση υφιστάμενης εγκατάστασης για την αύξηση της συνολικής παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η παραγωγική δυναμικότητα των στοιχείων συσσώρευσης ενέργειας βιομηχανικού τύπου στοιχείων μολύβδου – οξέος προβλέπεται να αυξηθεί από 3.600.000 ετησίως σε 6.300.000 στοιχεία, η οποία αντιστοιχεί σε 7,5GWhr ενέργειας/έτος, ενώ παράλληλα θα αυτοματοποιηθούν οι γραμμές συναρμολόγησης μπαταριών τεχνολογίας λιθίου και θα αυξηθεί η παραγωγική δυναμικότητα σε 270.000 συστοιχιών modules/έτος, η οποία αντιστοιχεί συνολικά σε 1,7GWh ενέργειας.

Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία νέου κέντρου Logistics 17.000 τ.μ. που θα ικανοποιεί τις πρόσθετες ανάγκες σε αποθήκευση, και η ενσωμάτωση ψηφιακών εφαρμογών Industry 4.0.