Σε λειτουργία το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΕΜΠ
Σε λειτουργία το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΕΜΠ

Σε λειτουργία το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΕΜΠ

Σκοπός η διοργάνωση προγραμμάτων κατάρτισης που απευθύνονται σε επιστήμονες και επαγγελματίες
RE+D magazine
25.11.2021

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΚΕΔΙΒΙΜ ΕΜΠ).

Σκοπός του Κέντρου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι «η διοργάνωση προγραμμάτων κατάρτισης, επιμόρφωσης και εν γένει διά βίου μάθησης που απευθύνονται τόσο σε επιστήμονες και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε τεχνολογικά θέματα, όσο και στο ευρύ κοινό που θέλει να ενημερωθεί για τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες».
 
Ο πρύτανης του ΕΜΠ, Καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής, σημείωσε ότι «η ίδρυση του ΚΕΔΙΒΙΜ ΕΜΠ είναι συνυφασμένη με την ευρεία εκπαιδευτική αποστολή του Ιδρύματος. Το ΕΜΠ φιλοδοξεί να προσφέρει, αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό και τις υποδομές του, επιμόρφωση με ποιότητα και αξία, συντονισμένη με τις ταχύτατες εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία. Με το ΚΕΔΙΒΙΜ, το ΕΜΠ συμβάλλει στον γενικότερο εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, τυπικής και άτυπης, και στη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού στην εκπαίδευση».
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου και αντιπρύτανη Έρευνας του ΕΜΠ, καθηγητή Ιωάννη Χατζηγεωργίου, «το ΕΜΠ κατόρθωσε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις και να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε το Κέντρο να είναι έτοιμο να παρέχει εξειδικευμένη εκπαίδευση σε επιστήμονες και επαγγελματίες καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη με το κύρος του παλαιότερου και μεγαλύτερου τεχνολογικού ιδρύματος της χώρας».
 
Τέλος, ο διευθυντής του Κέντρου, Καθηγητής ΕΜΠ, Σπύρος Βουτσινάς επεσήμανε ότι «βασικό συστατικό των δράσεων του Κέντρου είναι να μεταδώσει τη γνώση που παράγουμε και διαμορφώνουμε στο ΕΜΠ με την επιστημονική μας έρευνα. Στοχεύουμε να καταστεί το ΚΕΔΙΒΙΜ ΕΜΠ ένα παράλληλο Πολυτεχνείο το ίδιο άξιο και το ίδιο καλό με το Πολυτεχνείο που όλοι ξέρουμε και αναγνωρίζουμε».