Ξεκινά τους διακανονισμούς η Evergrande
Ξεκινά τους διακανονισμούς η Evergrande

Ξεκινά τους διακανονισμούς η Evergrande

προκαταρκτική πρόταση αναδιάρθρωσης χρέους εντός έξι μηνών
RE+D magazine
27.01.2022

Ο Κινεζικός όμιλος Evergrande ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να θέσει μια προκαταρκτική πρόταση αναδιάρθρωσης χρέους εντός έξι μηνών, καθώς η βαριά χρεωμένη εταιρία προσπαθεί να καθησυχάσει τους πιστωτές της που φοβούνται αθέτηση πληρωμών από τότε που τα οικονομικά της ξεκίνησαν να μην πηγαίνουν καλά εντός του 2021.

Η πολυαναμενόμενη επικοινωνία ήρθε με φόντο το ότι το Πεκίνο ενίσχυε τους ελέγχους στην κατασκευαστική, ενώ ταυτόχρονα έλαβε μέτρα για τη σταθεροποίηση του κλάδου ακινήτων της Κίνας που έχει πληγεί από την κρίση.

Ωστόσο, ορισμένοι ομολογιούχοι της Evergrande δήλωσαν απογοητευμένοι στο Reuters από την 25λεπτη συνομιλία με τους πιστωτές, η οποία περιελάμβανε έτοιμες απαντήσεις σε ερωτήσεις, λέγοντας ότι δεν φάνηκε να υπάρχει διορατικότητα για τα σχέδια της Evergrande.

Σημειώνεται ότι ο νεοδιορισθείς εκτελεστικός διευθυντής της Evergrande, Siu Shawn, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Evergrande New Energy Vehicle Group Ltd, δήλωσε κατά τη διάρκεια του call με τους πιστωτές ότι ο όμιλος επεξεργαζόταν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης.