Η EBRD χρηματοδοτεί έργα υποδομών στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας
Η EBRD χρηματοδοτεί έργα υποδομών στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας

Η EBRD χρηματοδοτεί έργα υποδομών στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας

Τα σημαντικά έργα αφορούν στην περίοδο 2020 - 2030.
RE+D magazine
27.12.2021

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) θα δανείσει €20,3 εκατ. στην πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας, για να συγχρηματοδοτήσει έργα υποδομών για την περίοδο 2020-2023.

Πιο συγκεκριμένα, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη συγχρηματοδότηση της ανάπτυξης της υποδομής του τραμ της Τιμισοάρα, το οποίο επιχορηγείται με €53,6 εκατ. από την ΕΕ.

Στο έργο περιλαμβάνεται η ανανέωση του στόλου του τραμ και η αποκατάσταση της γραμμής τραμ Τ5, καθώς και η χρηματοδότηση μελέτης που πραγματοποιείται από δύο εταιρείες συμβούλων και αφορά στην ενημέρωση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της πόλης και στην αναδιοργάνωση των δημόσιων συγκοινωνιών.

Το έργο καθιστά την Τιμισοάρα το 53ο μέλος του προγράμματος αστικής βιωσιμότητας της EBRD Green Cities. Στο πλαίσιο του προγράμματος, που δημιουργήθηκε το 2016, οι πόλεις αναπτύσσουν ένα Σχέδιο Δράσης για την Πράσινη Πόλη (GCAP) με στόχο να εντοπίσουν τις περιβαλλοντικές και αστικές προκλήσεις. 

Το πρώτο καινούριο από τα 21 τραμ που ο δήμος αγόρασε από την τουρκική εταιρεία Bozankaya Otomotiv τέθηκε σε λειτουργία στην πόλη την περασμένη εβδομάδα.