Γραφεία σε Δουβλίνο και Μαδρίτη απέκτησε η Deka Immobilien
Γραφεία σε Δουβλίνο και Μαδρίτη απέκτησε η Deka Immobilien

Γραφεία σε Δουβλίνο και Μαδρίτη απέκτησε η Deka Immobilien

Εκανε την πρώτη επένδυση για το νέο της fund σε μια συμφωνία άνω των €100 εκατ.
RE+D magazine
21.02.2022

Η Deka Immobilien πραγματοποίησε τις πρώτες επενδύσεις για το νέο της ειδικό ταμείο Domus Megatrends Europe με την απόκτηση δύο κτιρίων γραφείων στο Δουβλίνο και τη Μαδρίτη συνολικού ύψους άνω των €100 εκατ.

Πιο αναλυτικά, η BNP Real Estate Investment Managers πούλησε το ακίνητο στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας το Δουβλίνο και η βρετανική επενδυτική εταιρεία Blue Coast Capital πούλησε το κτίριο γραφείων στην πρωτεύουσα της Ισπανίας τη Μαδρίτη.

Το ακίνητο "8 Hanover Quay" στο Δουβλίνο χτίστηκε το 1920 και ανακαινίστηκε το 2016. Εχει εκμισθώσιμη επιφάνεια περίπου 3.750 τμ και θα χρησιμοποιηθεί πλήρως μακροπρόθεσμα από την Airbnb Ireland.

Το περιουσιακό στοιχείο που βρίσκεται στην αποβάθρα Grand Canal Dock στην υποαγορά South Docks του Δουβλίνου πιστοποιήθηκε με την αξιολόγηση BREEAM "Very Good". Τον Φεβρουάριο του 2020, η Deka Immobilien είχε ήδη αγοράσει το γειτονικό κτίριο «The Reflector» για το ταμείο ακινήτων της «Deka-ImmobilienMetropolen».

Στην Μαδρίτη το κτίριο γραφείων «Ancora 40» χτίστηκε το 1990 και ανακαινίστηκε πλήρως το 2021. Περιλαμβάνει περισσότερα από 7.000 τετραγωνικά μέτρα εκμισθώσιμης επιφάνειας και 57 θέσεις στάθμευσης.

Τα τέσσερα διασυνδεδεμένα μέρη του κτιρίου είναι πλήρως μισθωμένα στην Just Eat Takeaway, τον μεγαλύτερο διαδικτυακό πάροχο υπηρεσιών παράδοσης στην Ευρώπη στον τομέα της εστίασης.

 Το "Ancora 40" βρίσκεται στην υποαγορά Méndez Álvaro και είναι πιστοποιημένο με την αξιολόγηση LEED Gold.