Ετοιμη να επιστρέψει τον Μάρτιο η MIPIM
Ετοιμη να επιστρέψει τον Μάρτιο η MIPIM

Ετοιμη να επιστρέψει τον Μάρτιο η MIPIM

Με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
Ειρήνη Θεοφανίδου
19.01.2022

Ετοιμη για να επιστρέψει δηλώνει για άλλη μια φορά η μεγαλύτερη έκθεση ακινήτων MIPIM που πραγματοποιείται στις Κάννες.

Μετά από αναβολές και παρατάσεις τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 οι διοργανωτές της έκθεσης δηλώνουν σήμερα (με τα μέχρι τώρα δεδομένα) έτοιμοι να επιστρέψουν με τον ίδιο αριθμό εκθετών από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή που είχαν λάβει μέρος στην έκθεση του 2019, δηλαδή, προτού ξεσπάσει η υγειονομική κρίση. 

Μάλιστα στην MIPIM 2022 ο πρώτος από τους σημαντικότερους ομιλητές αναμένεται να είναι ο Φρανσουά Ολάντ, ο Γάλλος Πρόεδρος από το 2012-2017, ο οποιός θα ανοίξει τις εργασίες του 4ημέρου με μια κεντρική ομιλία στην οποία θα εξετάσει τις μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ακινήτων και η κοινωνία ευρύτερα.

Με βάση τις προκλήσεις αυτές στο επίκεντρο θα βρεθεί η κλιματική αλλαγή αφού ο Πρόεδρος Ολάντ είχε προεδρεύσει της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα στο COP 21 το 2015.

Ο ίδιος αναμένεται να συζητήσει παράλληλα το πώς η ακίνητη περιουσία πρέπει να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις με "φόντο" το κεντρικό θέμα της εφετινής MIPIM: «οδηγώντας στην αστική αλλαγή».

Ο Πρόεδρος θα καλύψει επίσης τα κύρια κοινωνικά ζητήματα, από μέτρα υγείας και ευημερίας μετά την πανδημία έως την αντιμετώπιση της διαφορετικότητας, της ανισότητας και των προκλήσεων της απασχόλησης. 

Ο Ronan Vaspart, διευθυντής της MIPIM, δήλωσε σχετικά: «Κινούμαστε ολοταχώς προς τον προγραμματισμό μας για αυτό που διαμορφώνεται σε ένα κρίσιμο γεγονός για την ακίνητη περιουσία το 2022. Είναι φανταστικό να βλέπουμε μια τόσο έντονη επιθυμία από τον κλάδο να συνενωθεί και οι αριθμοί των εγγραφών ολοένα και αυξάνονται κάτι που είνια άκρως ενθαρρυντικό.

Ελπίζω αυτό το μήνυμα να δώσει σε όσους έχουν ήδη εγγραφεί, καθώς και σε όσους εξακολουθούν να εξετάζουν τις επιλογές τους, την εμπιστοσύνη να έρθουν στις Κάννες τον Μάρτιο. Ανυπομονούμε να τους καλωσορίσουμε όλους σε μια ασφαλή εκδήλωση που πρόκειται να συνεχίσει την παράδοση της MIPIM, προσελκύοντας τα μεγαλύτερα ονόματα στο real estate, όπως αποδεικνύεται από αυτό που υπόσχεται να είναι μια σημαντική παρέμβαση από τον Πρόεδρο Ολάντ».

Η έκθεση του 2022 θα περιλαμβάνει μια πληθώρα νέων διεθνών πόλεων και χωρών που θέλουν να παρουσιάσουν τις επενδυτικές τους ευκαιρίες. Συνολικά, πάνω από το 90% των ευρωπαϊκών πόλεων και περιφερειών που παρουσίασαν στο MIPIM 2019 έχουν ήδη δεσμευτεί να έχουν παρουσία και στην εφετινή έκθεση. 

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το περιοδικό RE+D Magazine, αλλά και το ered.gr είναι media partners στην MIPIM 2022.