Χωρίς αυξήσεις και το 2022 τα δημοτικά τέλη της Αθήνας
Χωρίς αυξήσεις και το 2022 τα δημοτικά τέλη της Αθήνας

Χωρίς αυξήσεις και το 2022 τα δημοτικά τέλη της Αθήνας

Μειώνεται ο συντελεστής σε ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.
RE+D magazine
09.11.2021

Ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες δίνει ο Δήμος Αθηναίων που ενέκρινε την διατήρηση των ίδιων δημοτικών τελών για το ερχόμενο έτος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ύψος των δημοτικών τελών για το 2022, θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα για την καθαριότητα, τον φωτισμό και σχεδόν όλες τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μειώνεται ο συντελεστής σε ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος συντελεστής ψηφίστηκε και από την αντιπολίτευση.

Ρύθμιση για τις οφειλές

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα με μια νέα ψηφιακή υπηρεσία ο Δήμος δίνει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις να υποβάλουν ηλεκτρονικά, και χωρίς καμία ταλαιπωρία, αιτήσεις για τη ρύθμιση κάθε είδους οφειλής: Από τα δημοτικά τέλη μέχρι και κλήσεις για παράνομη στάθμευση.

Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις της κείμενης νομοθεσίας για ρύθμιση των οφειλών τους μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου στη διεύθυνση: https://eservices.cityofathens.gr και να επιλέγουν την ψηφιακή υπηρεσία: Αίτηση για ρύθμιση οφειλών (Ν. 4764/2020).

Εν συνεχεία, οι ενδιαφερόμενοι κάνοντας χρήση των κωδικών Taxisnet που διαθέτουν, θα πρέπει να ανεβάσουν τα απαραίτητα -κατά περίπτωση- δικαιολογητικά με βάση τις υποδείξεις της πλατφόρμας.

Ακολούθως, οι υπηρεσίες του Δήμου θα διεκπεραιώνουν ηλεκτρονικά την αίτηση και θα ενημερώνουν τον αιτούντα αναλυτικά, για το συνολικό ποσό της οφειλής (τέλη, πρόστιμα, προσαυξήσεις), καθώς και για τον μέγιστο αριθμό δόσεων με τις οποίες μπορεί να ρυθμιστεί η οφειλή.

Βάσει της υφιστάμενης ρύθμισης για τις οφειλές, οι δόσεις και το ποσοστό της έκπτωσης μπορούν να διαμορφωθούν ως εξής:

α) Εάν εξοφληθούν εφάπαξ, απαλλαγή κατά ποσοστό 100%

β) Εάν εξοφληθούν σε 2 έως 24 δόσεις, απαλλαγή κατά ποσοστό 80%

γ) Εάν εξοφληθούν σε 25 έως 48 δόσεις, απαλλαγή κατά ποσοστό 70%

δ) Εάν εξοφληθούν σε 49 έως 72 δόσεις, απαλλαγή κατά ποσοστό 60%

ε) Εάν εξοφληθούν σε 73 έως 100 δόσεις, απαλλαγή κατά ποσοστό 50%