Το ΣτΕ ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση του σταθμού Βενιζέλου
Το ΣτΕ ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση του σταθμού Βενιζέλου

Το ΣτΕ ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση του σταθμού Βενιζέλου

Ανοίγει ο δρόμος των εργασιών για το σταθμό του μετρό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ που προβλέπει την εκσκαφή και την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων.
RE+D magazine
30.06.2021

Κλείνει ένα κεφάλαιο που άνοιξε το 2013 και οδήγησε σε "πάγωμα" των εργασιών στο σαθμό.

 

Σχολιάζοντας μάλιστα την παραπάνω απόφαση ο δήμαρχος θεσσαλονίκης ανέφερε ότι κλείνει ένα κεφάλαιο που άνοιξε το 2013 και οδήγησε στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση ολοκλήρωσης αυτού του τόσο σημαντικού συγκοινωνιακού έργου για την πόλη και πρόσθεσε ότι ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση αυτού του κομβικού σταθμού, αλλά και του έργου συνολικά. Η απόφαση αυτή, λοιπόν, πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους, τόνισε.

Ο κ. Ζέρβας, επισήμανε, ότι η ευθύνη για την ταχεία πρόοδο των εργασιών βαραίνει την ανάδοχο εταιρεία και την Αττικό Μετρό και τα ισχύοντα χρονοδιαγράμματα πρέπει να τηρηθούν και το 2023 το μετρό πρέπει να λειτουργεί. Πρόσθεσε, ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ελέγχει την πορεία των έργων, θα εποπτεύει τη διαδικασία της απόσπασης, της φύλαξης και της επανατοποθέτησης σε ποσοστό 92% των αρχαιοτήτων, αλλά και την πορεία των εργασιών.

Τέλος ανέφερε ότι είμαστε κοντά στη στιγμή που κάτοικοι, επισκέπτες και επενδυτές της Θεσσαλονίκης θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα υπερσύχρονο μετρό και ταυτόχρονα θα απολαμβάνουν αυτόν τον μοναδικό αρχαιολογικό θησαυρό που κρύβεται στα εδάφη της.