Τεχνικό σύμβουλο για τη Γραμμή 4 αναζητά η Αττικό Μετρό
Τεχνικό σύμβουλο για τη Γραμμή 4 αναζητά η Αττικό Μετρό

Τεχνικό σύμβουλο για τη Γραμμή 4 αναζητά η Αττικό Μετρό

Διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό με ανοικτή διαδικασία μέσω του Εθνικού συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) για την επιλογή Αναδόχου για τη σύναψη σύμβασης με τίτλο «Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου Έργων της Αττικό Μετρό ΑΕ στην Περιφέρεια Αττικής» ανακοίνωσε η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.
03.02.2021

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης για την νέα γραμμή 4 του μετρό Αθήνας υπολογίζεται σε €35,5 εκατ. χωρίς ΦΠΑ


Ο διαγωνισμός αφορά στην επιλογή τεχνικού συμβούλου για τη νέα γραμμή 4 του μετρό Αθήνας (Άλσος Βεϊκου – Γουδή) και την επέκταση της γραμμής 3 προς Πειραιά, και όλων των θεμάτων που αφορούν στο τεχνικό αντικείμενο της Αττικό Μετρό στην Αττική.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης σύμβασης, διάρκειας 60 μηνών, υπολογίζεται σε €35,5 εκατ. χωρίς ΦΠΑ. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τα ΕΣΠΑ 2014-2021, και 2021-2027 αλλά από το ΠΔΕ. Ως ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίστηκε η 29η Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται οτι τον περασμένο Οκτώβριο η κοινοπραξία με επικεφαλής την ΑΒΑΞ, προσφέροντας έκπτωση ύψους 12,19% ανακηρύχθηκε προσωρινή ανάδοχος για την κατασκευή της πρώτης φάσης της Γραμμής 4 του Μετρό και συγκεκριμένα το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδή.

Έχει μήκος περίπου 12,8 χλμ. και περιλαμβάνει δεκαπέντε (15) νέους υπόγειους σταθμούς: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή.

Η γραμμή 4 αναμένεται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση υφιστάμενων κεντρικών σταθμών Μετρό από την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του επιβατικού κοινού, στην εξυπηρέτηση πολλών σημαντικών κτηρίων και εγκαταστάσεων, όπως Νοσοκομεία, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κλπ. καθώς και στην αύξηση της δικτύωσης των υφιστάμενων Γραμμών Μετρό με δύο σταθμούς ανταπόκρισης (Πανεπιστήμιο/Ακαδημία, Ευαγγελισμός).