Τα βιο υλικά στη βιομηχανία της μόδας
Τα βιο υλικά στη βιομηχανία της μόδας

Τα βιο υλικά στη βιομηχανία της μόδας

Κατόλογο με τα βιοϋλικά και τους κατασκευαστές τους Biofabricate ειδικά για τη βιομηχανία της μόδας που περιλαμβάνει τις διάφορες ύλες και αναλύει τον τρόπο κατασκευής τους, τι περιέχουν και πώς διαφέρουν δημοσίευσε η παγκόσμια πρωτοβουλία αειφορίας Fashion for Good.
RE+D magazine
21.12.2020

Παγκόσμια πρωτοβουλία αειφορίας Fashion for Good.
Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη ανασκόπηση των τεχνολογιών βιοϋλικών για τη μόδα. Συγκεντρώνοντας βασικές γνώσεις και έννοιες από κορυφαίους εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας τόσο από τη βιοτεχνολογία όσο και από τη μόδα, η έκθεση χρησιμεύει ως θεμελιώδης πηγή για την αλλαγή και την καινοτομία σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, αναφέρει η Fashion for Good.


Η έκθεση, με τίτλο «Κατανόηση του «βιο» υλικού. Καινοτομίες: ένα αλφαβητάρι για τη βιομηχανία της μόδας» περιλαμβάνει συνεντεύξεις με περισσότερους από 30 εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας, οι οποίοι παρέχουν τις γνώσεις τους για το τοπίο βιοκατασκευής.

Οι συνεντεύξεις καλύπτουν θέματα όπως ο οδικός χάρτης για την εμπορευματοποίηση, τι κάνει μια συνεργασία επιτυχημένη και πώς διαφαίνεται το μέλλον σε αυτόν τον χώρο.

Εξηγεί όρους όπως βιοϋλικό, βιοσχεδιασμός, βιοσύνθεση, αποσαφηνίζει τις διαφοροποιήσεις των τεχνολογιών με ένα σύνολο διαγραμμάτων και παραθέτει με παραδείγματα πώς παράγονται διαφορετικά υλικά που χρησιμοποιούνται ευρέως, όπως συνθετικά υλικά, δέρμα και βαμβάκι.

Τα βιοϋλικά εφαρμόζονται ήδη από τη βιομηχανία μόδας, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαμε τα εργαλεία για να τα κατανοήσουμε. Καθώς η μόδα και άλλοι κλάδοι συνεργάζονται με τη βιοτεχνολογία, πρέπει να υιοθετήσουμε μια κοινή γλώσσα, μαζί με συνεργατικά εργαλεία για διαφάνεια, ώστε να αναπτύξουμε τα υγιή υλικά που όλοι αναζητούμε, αναφέρει η Σούζαν Λι, διευθύνουσα σύμβουλος της Biofabricate.