Στην Άκτωρ Παραχωρήσεις για 40 χρόνια η Μαρίνα του Αλίμου
Στην Άκτωρ Παραχωρήσεις για 40 χρόνια η Μαρίνα του Αλίμου

Στην Άκτωρ Παραχωρήσεις για 40 χρόνια η Μαρίνα του Αλίμου

Ο νέος παραχωρησιούχος θα υλοποιήσει εντός της επόμενης πενταετίας επενδύσεις τη τάξης των 50 εκατ. ευρώ
RE+D magazine
16.04.2019

Πλειοδότης για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου για περίοδο 40 ετών αναδείχθηκε η «Άκτωρ Παραχωρήσεις» θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ

 
H εταιρεία επεκράτησε μέσα από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-Auction) που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ για πρώτη φορά σε διαγωνισμό παραχώρησης. με την βελτιωμένη προσφορά  να διαμορφώνεται στα 57,5 εκατ. ευρώ. Η συνολική αξία της συμφωνίας σύμφωνα με την επίσηυπερβαίνει τα 177εκατ. ευρώ και περιλαμβάνειτο εφάπαξ καταβλητέο ποσό κατά την έναρξη της  παραχώρησης συν ετήσια  αμοιβή  παραχώρησης  πλέον  ποσοστού  επί  των  ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας. 

Ο νέος παραχωρησιούχος θα υλοποιήσει εντός της επόμενης πενταετίας επενδύσεις τη τάξης των 50 εκατ. ευρώ, για τον εξυγχρονισμό των υποδομών και περαιτέρω ανάπτυξη των εγκαταστάσεων της μαρίνας.

Στα  έργα  περιλαμβάνεται η ριζική αναβάθμιση  των  υφιστάμενων  λιμενικών  υποδομών  και  της  δραστηριότητας απόθεσης/συντήρησης σκαφών, καθώς και η ανάπτυξη κτιρακών εγκαταστάσεων στην χερσαία ζώνη συν επιφανείας 210 στρ. Σύμφωνα με το ισχύον ΠΔ η μέγιστη επιτρεπόμενη εκμετάλλευση φτάνει στα 18.520 τ.μ. με προβλεπόμενες χρήσεις τουρισμού, πολιτισμού και αναψυχής, γραφειακούς και εμπορικούς χώρους, χώρους ναυταθλητισμού και εστίασης. Η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας έχει συνολική επιφάνεια περίπου 428 στρεμμάτων και περιλαμβάνει θαλάσσιο χώρο ελλιμενισμού 1100 σκαφών αναψυχής με δυνατότητα για άλλες 100 διαφόρων μεγεθών επιφανείας 240 στρ.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχοκαι η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.