Κλείδωσε ο ιδιοκτήτης για την Κασσιώπη
Κλείδωσε ο ιδιοκτήτης για την Κασσιώπη

Κλείδωσε ο ιδιοκτήτης για την Κασσιώπη

Δεκτή από ΤΑΙΠΕΔ η βελτιωμένη προσφορά
RE+D magazine
02.11.2017

Ολοκληρώθηκε χθες η διαγωνιστική διαδικασία που διεξήγαγε το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση κυριότητας συγκεκριμένων τμημάτων εντός του ακινήτου της Κασσιώπης.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έκανε δεκτή τη βελτιωμένη προσφορά του μοναδικού διαγωνιζόμενου, «Επενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας Α.Ε.»(της οποίας της μετοχές κατεχουν πλέον οι «NCH New Europe Property Fund II L.P.» και «NCH Balkan Fund L.P.»), ύψους €2.050.000, και προχώρησε στην κατακύρωση του διαγωνισμού.

Μετά την ολοκλήρωση και του προσυμβατικού ελέγχου εκ μέρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ΤΑΙΠΕΔ και πλειοδότης θα προχωρήσουν στην υπογραφή της σύμβασης.


Η συνολική έκταση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας ανέρχεται σε 490.000 τ.µ. και μεταβιβάζονται τα 438.228,89 τ.µ., εκ των οποίων άνω των 320.000 τ.µ. θα παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό, ενώ στην υπόλοιπη έκταση ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 35.000 τ.µ. για ήπια τουριστική ανάπτυξη.


Η ιδιωτικοποίηση της Κασσιώπης έχει ξεκινήσει από το 2012 και τον Ιανουάριο του 2013 κατακυρώθηκε στην NCH Capital.Το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης αποκτήθηκε από την NCH Capital μέσω του θεσμού του δικαιώµατος της επιφάνειας  με τίμημα που ανήλθε σε 23 εκατ. ευρώ, και  επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ που αφορούν σε πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕ∆ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου µετά από 6 χρόνια.


Ο αμερικανικός όμιλος της NCH Capital Inc. ιδρύθηκε το 1993, διαχειρίζεται κεφάλαια που ξεπερνούν τα 3 δισ. δολάρια και έχει δημιουργήσει 24 επενδυτικά κεφάλαια, μέσα από ένα δίκτυο γραφείων σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται. Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα έχει επενδύσει και διαχειριστεί περισσότερα από 90 κατασκευαστικά έργα.