Εκατομμύρια "κλικ" στους χάρτες με τις αντικειμενικές αξίες
Εκατομμύρια "κλικ" στους χάρτες με τις αντικειμενικές αξίες

Εκατομμύρια "κλικ" στους χάρτες με τις αντικειμενικές αξίες

Εχουν πραγματοποιηθεί 9 εκατ. αναζητήσεις από 190.000 μοναδικούς χρήστες.
RE+D magazine
11.10.2021

Εκατομμύρια κλικ στην εφαρμογή valuemaps.gov.gr έχουν κάνει το πρώτο τρίμηνο της λειτουργίας της οι χρήστες για την γεωχωρική απεικόνιση αντικειμενικών αξιών και τον υπολογισμό αξίας των ακινήτων.

Πρόκειται για υπηρεσία που υλοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών και τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία στο τέλος Ιουνίου του 2021.

Οπως έχει επισημάνει και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης κατά το πρόσφατο παρελθόν, στις προτεραιότητες της στρατηγικής του υπουργείου είναι να γίνει πιο εύκολη η ζωή των πολιτών, να χρησιμοποιηθούν απλά τεχνολογικά εργαλεία για να αλλάξει ο τρόπος που παρέχονται οι κρατικές υπηρεσίες στους πολίτες κι ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν με το κράτος.

Οι 9.000.000 αναζητήσεις έχουν πραγματοποιηθεί από 190.000 μοναδικούς χρήστες. Επισημαίνεται πως οι χρήστες δεν είναι αποκλειστικά κάτοικοι Ελλάδας, καθώς έχουν καταγραφεί είσοδοι στην εφαρμογή από την Ευρώπη, την Ασία καθώς και τις Η.Π.Α.

Η είσοδος των χρηστών στην υπηρεσία πραγματοποιείται σε ποσοστό 70% από desktop και σε ποσοστό 30% από έξυπνα κινητά. Η μέγιστη επισκεψιμότητα παρατηρήθηκε κατά τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της τον περασμένο Ιούνιο κι άγγιξε τις 51.000 εισόδους το λεπτό.