Υπό αστυνομική επιτήρηση ο Πρόεδρος του Ομίλου Evergrande
Υπό αστυνομική επιτήρηση ο Πρόεδρος του Ομίλου Evergrande

Υπό αστυνομική επιτήρηση ο Πρόεδρος του Ομίλου Evergrande

Η εταιρεία είναι ο πιο υπερχρεωμένος κατασκευαστής ακινήτων στον κόσμο.
Ειρήνη Θεοφανίδου
27.09.2023

Ο Χούι Κα Γιαν, πρόεδρος του Ομίλου China Evergrande, τέθηκε υπό αστυνομική επιτήρηση σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News, επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

Ο Χούι απομακρύνθηκε από την αστυνομία νωρίτερα αυτό το μήνα και παρακολουθείται σε καθορισμένη τοποθεσία, προσθέτει το Bloomberg επικαλούμενο τις ίδιες πηγές.

Δεν ήταν σαφές γιατί ο Χούι τέθηκε υπό οικιακή επιτήρηση, ανέφερει το πρακτορείο, προσθέτοντας ότι η κίνηση είναι ένας άλλος τρόπος της αστυνομίας κατώτερος της επίσημης κράτησης ή σύλληψης και δεν σημαίνει ότι ο Χούι θα κατηγορηθεί για έγκλημα.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως την αναφορά του Bloomberg. Η Evergrande δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αστυνομία στη νότια Κίνα είχε συλλάβει κάποιο προσωπικό της μονάδας διαχείρισης περιουσίας Evergrande, προτείνοντας μια νέα έρευνα που θα μπορούσε να προσθέσει ένα ακόμη "λιθαράκι" στα υφιστάμενα προβλήματα του κολοσσού των ακινήτων στην Κίνα. Υπενθυμίζεται ότι η Evergrande είναι ο πιο υπερχρεωμένος κατασκευαστής ακινήτων στον κόσμο και βρίσκεται στο επίκεντρο μιας κρίσης στον τομέα ακινήτων της Κίνας, ο οποίος έχει δει μια σειρά από χρεοκοπίες από τα τέλη του 2021 που έχουν επιβραδύνει την ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.